- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το κομμουνιστικό συνδικάτο CGT απαίτησε να δημοσιευτεί σ΄ όλες τις εφημερίδες χτες Πέμπτη άρθρο του γραμματέα του, οι περισσότερες αρνήθηκαν τον εκβιασμό και οι συνδικαλιστές μπλοκάρισαν την έκδοσή τους χτες Πέμπτη, ενώ κανονικά κυκλοφόρησε η μόνη που δέχτηκε να το βάλει, η «Ουμανιτέ», πρώην επίσημο όργανο του Γαλλικού ΚΚ.
Λεπτομερέστερα, η CGT απαίτησε να δημοσιευτεί το άρθρο με τον τίτλο «Ο εκσυγχρονισμός είναι η κοινωνική πρόοδος, όχι ο Νόμος Εργασία», που το υπέγραφε ο κ. Φιλίπ Μαρτινέζ, γενικός γραμματέας της (φωτογραφία). Το άρθρο εναντιωνόταν στο νόμο Ελ Κομρί για την εργασιακή μεταρρύθμιση, οι αντιδράσεις εναντίον του οποίου έχουν βυθίσει τη Γαλλία στο χάος των απεργιών και των καταλήψεων επί εννιά μέρες.
Οι συνδικαλιστές της CGT απέκλεισαν τα πιεστήρια όλων των άλλων ημερήσιων πανγαλλικών εφημερίδων. Τώρα η CGT κατηγορείται από συντάκτες και κόμματα για την προσπάθεια της να χειραγωγήσει τον Τύπο. Χαρακτηριστικά, ο κ. Λοραν Ζοφρέν, συντάκτης της αριστερής εφημερίδας «Libération» είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Εμείς δεν έχουμε ποτέ δημοσιεύσει ανακοινωθέν υπό πίεση και δεν πρόκειται να το κάνουμε ποτέ». Αυτό που ζήτησε η CGT είναι «επαίσχυντο και ηλίθιο».
Βέβαια, όλες οι γαλλικές εφημερίδες ήταν διαθέσιμες χτες Πέμπτη, δωρεάν, στο διαδίκτυο.
Ουσιώδης λεπτομέρεια: η CGT εκπροσωπεί 1 τους 4 συνδικαλισμένους Γάλλους εργαζόμενους και 1 στους 3 εργαζόμενους της χώρας γενικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.