- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι Αυστριακοί απέρριψαν τον ακροδεξιό υποψήφιο
Για πρώτη φορά ένας «Πράσινος» πρόεδρος στην Αυστρία
Ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν είναι τελικά ο νικητής των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία καθώς νίκησε κυριολεκτικά στο νήμα τον ακροδεξιό υποψήφιο, Νόρμπερτ Χόφερ. Ο νέος πρόεδρος της Αυστρίας κατέβηκε στις εκλογές ως ανεξάρτητος με την υποστήριξη των οικολόγων Πράσινων.
Κατά την καταμέτρηση των ψήφων στην εκλογική διαδικασίας της Κυριακής ο υποψήφιος του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας αναδείχθηκε πρώτος με οριακό προβάδισμα, αλλά μετά την καταμέτρηση των εκατοντάδων χιλιάδων επιστολικών ψήφων ο Βαν ντερ Μπέλεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Ο κ. Χόφερ αναγνώρισε την ήττα του, κάνοντας λόγο για μια «ημέρα λύπης», σημείωσε, ωστόσο ότι η εκλογική του επιτυχία αποτελεί «επένδυση για το μέλλον».
Η πλατφόρμα του κ. Βαν Ντερ Μπέλεν, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το Πράσινο Κόμμα, είχε έντονα φιλο-Ε.Ε. χαρακτηριστικά, σε αντίθεση με την αντιευρωπαϊκή, ξενοφοβική ρητορική του ακροδεξιού
υποψηφίου.
Τα επίσημα αποτελέσματα του β΄ γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.
Ο πρόεδρος της Αυστρίας έχει περιορισμένες αρμοδιότητες ως αρχηγός του κράτους, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να διαλύσει το Εθνικό Συμβούλιο, κάτω σώμα του αυστριακού κοινοβουλίου, προκαλώντας γενικές εκλογές.
Φωτογραφία: EPA/FLORIAN WIESER
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εικόνες χάους σε Παρίσι, Λιμόζ και Μασσαλία
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Δεν παραιτείται ο Ράμα
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μια κόρη
Σώθηκαν η αδελφή και ο ανιψιός της
Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Μακρόν
Τα 8 λεπτά απόλυτου τρόμου
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.