- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ασύμβατες σε μεγάλο βαθμό εμφανίζονται οι προτεραιότητες Ελλάδας – ΗΠΑ, όπως προκύπτει από το τι είδους ζητήματα πρόταξε η κάθε πλευρά κατά τις συνομιλίες που είχαν στη Νέα Υόρκη οι Έλληνες εκπρόσωποι (πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς) με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Τζον Κέρι.
Λεπτομερέστερα:
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στον κ. Κέρι την ανάγκη να υποστηρίξουν οι ΗΠΑ την αναβάθμιση του μηχανισμού του ΟΗΕ για επανεγκατάσταση των προσφύγων και να εντείνουν τις επαφές τους με την Τουρκία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.
Από την άλλη, ο κ. Κέρι τόνισε τη στρατηγική σημασία των αγωγών TAP και IGB για την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, κι ακόμα εξέφρασε την πρόθεση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την επίλυση του κυπριακού και της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Στο τελευταίο, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό περιορισμό, για χρήση έναντι όλων.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας και η ακολουθία του βρίσκονται στις ΗΠΑ, σε πολυήμερη επίσκεψη, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Ιστορική αναδιάρθρωση για τον γερμανικό κολοσσό υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού
Εβδομήντα χρόνια από την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ και της απειλής για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον σύζυγο και την πεθερά της Τγουίσα Σάρμα
Το ψήφισμα και η απεικόνιση της Αφρικής
Η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ έχει «σχεδόν» επανέλθει στην ομαλότητα, ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Ιράν-Ρωσία vs Δύση, AI kill switch και κοστοβόρα data centers, η ΕΕ στη διαστημική κούρσα, η ΑΙ στα σχολεία, στις εκλογές και στη φαρμακευτική, και η ώρα των robotaxis
Συνεχίζουν τη σκληρή μάχη για τον εντοπισμό επιζώντων οι διασώστες
Νωρίτερα την είχε απαγάγει από το σπίτι της
«Αν το Ιράν είχε πυρηνικό όπλο, είναι πιθανότερο να το χρησιμοποιούσε στην Ευρώπη» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τι υποστηρίζει η έκθεση της ισπανικής αστυνομίας
H πολιτεία αποτελεί εδώ και χρόνια προπύργιο του κόμματος
Οι επαφές συνεχίζονται μέσω των μυστικών υπηρεσιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.