- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Καμπανάκι από ΠΟΥ: Μάσκες και εμβολιασμοί τώρα για τον κορωνοΐο
Η Ευρώπη αντιμέτωπη με την υποπαραλλαγή BA.5 της Όμικρον
Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Τα εμβόλια, οι μάσκες και τα αυστηρότερα μέτρα το φθινόπωρο
Το νέο κύμα της Covid-19 στην Ευρώπη λόγω υποπαραλλαγή BA.5 της Ομικρον, πρέπει να ωθήσει τις χώρες να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και να επαναφέρουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας για να αποφύγουν την αναγκαιότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων το φθινόπωρο και τον χειμώνα, προειδοποιεί ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Χανς Κλούγκε καλεί τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν δράση τώρα για να αποτρέψουν την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας, καθώς η υποπαραλλαγή BA.5 της Ομικρον κερδίζει έδαφος.
Κορωνοϊός - Τρία εκατ. νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη
Περί τα τρία εκατομμύρια νέα κρούσματα της Covid καταγράφηκαν στην περιοχή τη Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα, που αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνόλου των κρουσμάτων παγκοσμίως. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία διπλασιάστηκε κατά την ίδια περίοδο και περί τους 3.000 άνθρωποι καταλήγουν από την νόσο κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε.
«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων... την ώρα που η κοινωνία λειτουργεί σχεδόν όπως πριν», είπε υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση των πανδημικών σταθεροποιητών, όπως είναι η δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, πριν από την έλευση των επικαιροποιημένων εμβολίων το φθινόπωρο, καθώς και την προώθηση της χρήσης μάσκας και του εξαερισμού. Αυτά τα μέτρα σταθεροποίησης της πανδημίας θα πρέπει να εφαρμοστούν τώρα για να αποφευχθούν αυστηρότερα μέτρα, προειδοποίησε. «Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για την κήρυξη lockdown», είπε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ρεπορτάζ των New York Times
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από το 2003 έως σήμερα έχουν καταγραφεί σχεδόν 1.000 κρούσματα
Η δημόσια έρευνα υπό την δικαστίνα Χάλετ καταλήγει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «έκανε πολύ λίγα, πολύ αργά»
Συστάσεις προς τους πολίτες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας
Η μυοκαρδίτιδα και οι θρόμβοι αίματος μεταξύ των παθήσεων
Εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του
Ποιο είναι το κυριότερο σύμπτωμα
Ο καθηγητής Τζανάκης για την έξαρση που αναμένεται τον Ιούλιο
Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με εκείνα που σχετίζονται με άλλες παραλλαγές του ιού
Καθησυχαστικές οι αρχές
Συγγενείς προχώρησαν σε νομικές ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες
Θεωρεί πως είναι «επικίνδυνες» και ευθύνονται για την πανδημία του κορονοϊού
Η FDA έχει προειδοποιήσει κατά της χρήσης του φαρμάκου
Απάντηση στους ισχυρισμούς Τραμπ για διαρροή του ιού από κινέζικο εργαστήριο
Επιβεβαιώνεται η υποψία για διαρροή από κινεζικό ιολογικό εργαστήριο
Η υπόθεση αυτή, σύμφωνα με την Κίνα, είναι «εντελώς απίθανη»
Τι έδειξαν κλινικές δοκιμές
Τι ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης
Συμπτώματα όπως χρόνια κόπωση, πονοκέφαλοι και δυσκολία συγκέντρωσης μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την καθημερινότητά τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.