Αθλητισμος

Δισεκατομμυριούχος έπαιξε εναντίον επαγγελματιών σε κανονικό αγώνα τένις και έγινε...περίγελος

O Mπιλ Άκμαν έχασε άνετα στο διπλό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δισεκατομμυριούχος έπαιξε εναντίον επαγγελματιών σε κανονικό αγώνα τένις και έγινε...περίγελος
© EPA/DAVID MAXWELL

Δισεκατομμυριούχος έπαιξε εναντίον επαγγελματιών σε κανονικό αγώνα τένις και έγινε...περίγελος

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν και ο παρτενέρ του στο διπλό, ο πρώην επαγγελματίας Τζακ Σοκ, έχασαν σε δύο σετ από ένα ζευγάρι επαγγελματιών στο International Tennis Hall of Fame στο Νιούπορτ του Ρόουντ Άιλαντ, ένα φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο.

Η ήττα ήρθε στο Hall of Fame Open, ένα επίσημο τουρνουά του χαμηλότερου επιπέδου ATP Challenger tour, το οποίο ουσιαστικά έκανε τον δισεκατομμυριούχο επαγγελματία τενίστα, έστω και για μια μέρα. Εκπλήρωσε μια δια βίου φιλοδοξία — και, κατά πάσα πιθανότητα, όπως είπε ο ίδιος, έβαλε τέλος στην καριέρα του.

«Νιώθω ότι ίσως ήταν μια φορά και τελείωσε», είπε ο Άκμαν, μετά την ήττα του και του Σοκ με 6-1, 7-5, σημειώνοντας ότι ήθελε να υποστηρίξει νεότερους παίκτες που προσπαθούν να κερδίσουν μια θέση στο τουρνουά — και μια ευκαιρία. «Αλλά σκέφτηκα ότι μια φορά στη ζωή μου ήταν δίκαιο».

«Άλλος ένας δισεκατομμυριούχος που ζει το προσωπικό του όνειρο», είπε η Λίντια Τσέιμπερς, οπαδός του τένις από το Νιου Βέρνον του Νιου Τζέρσεϊ, που παρακολουθούσε τον αγώνα. «Ελπίζω να κάνει μια μεγάλη δωρεά».

Ο Άκμαν θα ήταν ένας από τους γηραιότερους παίκτες που θα κέρδιζαν βαθμούς στην κατάταξη της ATP αν είχε κερδίσει μαζί με τον κ Σοκ. Ωστόσο, έχασαν σε δύο σετ.

«Το καταθλιπτικό με το τένις είναι ότι, όσο καλός και να γίνω», είπε κάποτε ο κωμικός Μιτς Χέντμπεργκ, «ποτέ δεν θα γίνω τόσο καλός όσο ένας τοίχος».

«Είτε πρόκειται για το Wimbledon είτε για το χαμηλότερο τουρνουά των μικρών κατηγοριών του τένις, δεν υπάρχουν συντομότεροι δρόμοι για να φτάσεις εκεί», έγραψε ο Dan Wolken, αρθρογράφος της USA Today, προσθέτοντας: «Εκτός, φυσικά, αν είσαι ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund».

Το τένις είναι επίσης γνωστό ότι προσελκύει -αυτό που ο Βρετανός συγγραφέας Martin Amis κάποτε ευφημικά αποκάλεσε- «celebrities» — που πιστεύουν ότι η ικανότητά τους στο να χτυπούν μια μπάλα τους δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρονται όπως θέλουν. Και την Τετάρτη, ορισμένοι στο γήπεδο κατέκριναν την αλαζονεία του Άκμαν που πίστευε ότι μπορούσε να ανταγωνιστεί τους επαγγελματίες.

Στην ανάρτησή του στο X, όπου ανακοίνωσε το επαγγελματικό του ντεμπούτο, ο Άκμαν είχε υποστηρίξει ότι η επίδοσή του θα μπορούσε να αποτελέσει ορόσημο και ότι θα μπορούσε να είναι «ο γηραιότερος τενίστας στην ιστορία του τένις που θα κερδίσει πόντους ATP», οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την κατάταξη των ανδρών παικτών και απονέμονται στους νικητές ή στις νικήτριες ομάδες διπλού.

Στο podcast του, «Served», ο πρώην πρωταθλητής του US Open Άντι Ρόντικ επέκρινε σφοδρά τον αγώνα την Τετάρτη το βράδυ, λέγοντας ότι «δεν δίνεις wild card σε κάποιον που 50 παίκτες στο κλαμπ μου είναι καλύτεροι από αυτόν». «Ήταν ένα τελείως λάθος», είπε Ρόντικ, προσθέτοντας: «Ήταν το μεγαλύτερο αστείο που έχω δει ποτέ στο επαγγελματικό τένις».

Πηγή: NYT

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY