Αθλητισμος

Κολύμβηση: Πρωταθλήτρια Ευρώπης με πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη

Xάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο χρυσό της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης Κ23,

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vasilaki1

Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νέων με μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη στα 1.500μ. ελεύθερο

Η Αρτεμις Βασιλάκη χάρισε την Ελλάδα το τέταρτο χρυσό της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης Κ23, που ολοκληρώνεται απόψε στο Σαμορίν της Σλοβακίας.

Η 19χρονη Ηρακλειώτισσα κυριάρχησε στην κούρσα των 1.500μ. ελεύθερο από την αρχή ως το τέλος και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση με το εντυπωσιακό 16:22.20, συντρίβοντας το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών (16:26.49 από τις 2 Μαϊου στο μίτινγκ «Ακρόπολις»).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αθλήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου τερμάτισε σχεδόν 4,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τη δεύτερη, την Πολωνή Κλαούντια Ταρασίεβιτς (16:26.58), ενώ πλησιάζει... επικίνδυνα το πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών της Μαριάννας Λυμπερτά, που είναι 16:20.11 και «αντέχει» από το 2010.

Το βάθρο των 1.500μ. συμπλήρωσε η Γερμανία Μαριάν Πλόγκερ με 16:32.40, ενώ η Γεωργία Μακρή σημείωσε επίδοση 17:07.89 και κατετάγη έκτη.

Με πληροφορίες από ertsports

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαρία Σάκκαρηω
Η Αθήνα επέστρεψε στον παγκόσμιο χάρτη του τένις και η Σάκκαρη της χάρισε μια αξέχαστη εβδομάδα

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο μπροστά στο κοινό της, όμως όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες έγιναν μάρτυρες μιας εμπειρίας που ξεπέρασε το αποτέλεσμα.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY