- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Άγγλος πρώην προπονητής αποκάλεσε τον Τόμας Τούχελ Γερμανό κατάσκοπο
Ο Χάρι Ρέντναπ φέρεται να έκανε ναζιστικό χαιρετισμό σε εκδήλωση
Ο Χάρι Ρέντναπ φαίνεται να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό - Αποκάλεσε τον Τόμας Τούχελ Γερμανό κατάσκοπο και είπε ότι προσπαθεί να καταστρέψει την εθνική Αγγλίας
Ο Χάρι Ρέντναπ αποκάλεσε τον Τόμας Τούχελ «Γερμανό κατάσκοπο» και φάνηκε να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τον προπονητή της εθνικής Αγγλίας σε φιλανθρωπική εκδήλωση.
Ο Ρέντναπ, πρώην προπονητής των Πόρτσμουθ, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ, μιλούσε μπροστά σε κοινό σε μια εκδήλωση στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, από όπου διέρρευσαν πλάνα από τις δηλώσεις του 78χρονου για τον Τόμας Τούχελ, οι οποίες έγιναν όταν ρωτήθηκε αν η απόφαση της Αγγλίας να προσλάβει τον Γερμανό ήταν σωστή.
«Δεν ξέρω», απάντησε αρχικά ο Ρέντναπ, προτού προχωρήσει σε σχόλια που φάνηκαν να έχουν στόχο να διασκεδάσουν το κοινό. «Να σας πω την αλήθεια, νομίζω ότι είναι Γερμανός κατάσκοπος. Σας το λέω σοβαρά. Τον έστειλαν εδώ για να μας καταστρέψει. Είναι σαν τον Λορντ Χο Χο στον πόλεμο – "Έχουμε αιχμαλωτίσει τους καλύτερους στρατιώτες σας" και τέτοια πράγματα».
Harry Redknapp appeared to make a Nazi salute after joking Thomas Tuchel was "a German spy" when speaking at a charity event.
— BBC Sport (@BBCSport) March 28, 2025
Γερμανική προφορά και χειρονομία που παραπέμπει σε ναζιστικό χαιρετισμό
Στη συνέχεια, ο Ρέντναπ φαντάστηκε ότι κάποιος έδωσε στον Τούχελ την εντολή: «Πήγαινε και κατέστρεψε αυτή την ομάδα», προτού μιμηθεί γερμανική προφορά, λέγοντας «Ja» και σηκώνοντας το αριστερό του χέρι με τρόπο που φάνηκε να μοιάζει με ναζιστικό χαιρετισμό.
Το κοινό αντέδρασε γελώντας στα σχόλια του Ρέντναπ και στη χειρονομία του.
Αντιδράσεις του κοινού και αποχώρηση του Ρέντναπ από τη σκηνή
Αμέσως μετά, ο Ρέντναπ είπε: «Φεύγω, πρέπει να πάω να δω τον λογιστή μου», γελώντας, ενώ το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και επευφημίες. Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι δεν είχε πληρωθεί για την εμφάνισή του στην εκδήλωση.
Τα σχόλια του Ρέντναπ έγιναν πριν από τα πρώτα δύο παιχνίδια του Τόμας Τούχελ ως προπονητή της εθνικής Αγγλίας, τα οποία επισφραγίστηκαν από μια νίκη 2-0 επί της Αλβανίας την περασμένη Παρασκευή και μια νίκη 3-0 εναντίον της Λετονίας τη Δευτέρα.
Harry Redknapp raised his left arm in what appeared to be a Nazi salute after calling the England head coach Thomas Tuchel a German spy at a charity event
— Times Sport (@TimesSport) March 27, 2025
Η πρόσληψη του Τόμας Τούχελ και οι αντιδράσεις
Ο Τούχελ είναι ο πρώτος Γερμανός και, μετά τον Σβεν-Γκόραν Έρικσον και τον Φάμπιο Καπέλο, ο τρίτος ξένος που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας των ανδρών της Αγγλίας.
Ο διορισμός του τον Οκτώβριο του 2024 προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις, με την Daily Mail να αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της: «Μια σκοτεινή μέρα για την Αγγλία – Τα Τρία Λιοντάρια ρισκάρουν με έναν Γερμανό».
Ο Γερμανός πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο, Μιγκέλ Μπέργκερ, σχολίασε τότε: «Νομίζω ότι μόνο μια μικρή μειοψηφία σκέφτεται έτσι και το βρήκα κάπως ξεπερασμένο. Η ομάδα είχε ξένους προπονητές στο παρελθόν, οπότε το να έχει ξανά έναν ξένο δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι μια τολμηρή απόφαση, αλλά σαφής και πολύ έξυπνη».
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα διενεργηθεί έλεγχος για τα οικονομικά έτη 2024, 2025, 2026 στην ΕΟΚ
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Πότε θα οδηγηθούν ξανά στην Ευελπίδων
Μεγάλη τιμή για τον Έλληνα άσο
Ο διεθνής πετοσφαιριστής αποκαλύπτει στην ATHENS VOICE τον άνθρωπο πίσω απ’ τη φανέλα
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο Βαγγέλης Λιόλιος και ακόμη πέντε παράγοντες του ελληνικού μπάσκετ οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων
Η ανάρτησή του στο Instagram
Συνολικά μπήκαν 34 τέρματα σε 9 παιχνίδια
Οι καλύτερες φάσεις του Έλληνα αστέρα
Ο Έλληνας αστέρας ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του
Ο Νορβηγός επιθετικός δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση, αλλά πήρε το δωράκι του
Μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών των ελληνικών αρχών για την φερόμενη εμπλοκή της σε στημένους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος
Η δήλωση του για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ
Η νίκη έδωσε στον Τσιτσιπά πολύτιμους βαθμούς, ανεβάζοντάς τον στο Νο 35 του live ranking
Ελέγχονται 50 αγώνες, μεταξύ των οποίων και αγώνες εφηβικών και σχολικών πρωταθλημάτων
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς επέστρεφε από χθεσινό αγώνα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.