- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Νιούκαστλ: Τίτλος μετά από 71 χρόνια - Κέρδισε 2-1 την Λίβερπουλ για το Λιγκ Καπ
Είχε κατακτήσει εκτός νησιού το UEFA το 1969
Νιούκαστλ: Τίτλος μετά από 71 χρόνια - Κέρδισε 2-1 την Λίβερπουλ για το Λιγκ Καπ
Εβδομήντα χρόνια ήταν πολλά, πάρα πολλά, χωρίς εγχώριο τίτλο για τη Νιούκαστλ. Η «κατάρα» από το 1955 και μετά, με την κατάκτηση τότε του Κυπέλλου Αγγλίας, «έσπασε» απόψε στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, όπου η ομάδα του Εντι Χάου επιβλήθηκε πέρα για πέρα δίκαια της Λίβερπουλ με 2-1 και πήρε πανάξια, μέσα σε μία «κολασμένη» ατμόσφαιρα που είχαν φτιάξει οι οπαδοί της, το League Cup Αγγλίας.
Η Νιουκάστλ από την αρχή του τελικού έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το τρόπαιο, το διεκδίκησε με μεγαλύτερο πάθος και οι παίκτες της έβγαιναν πρώτοι σε όλες τις μπάλες, ήταν τελικά αυτή που το κατέκτησε. Θα περίμενε κανείς ότι το συγκρότημα του Άρνε Σλοτ θα παρουσιαζόταν πιο «πεινασμένο», μετά και την απογοήτευση που έφερε ο πρόσφατος αποκλεισμός από την Παρί Σεν Ζερμέν στους «16» του Champions League, για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο στην «εποχή» του Ολλανδού τεχνικού στο «τιμόνι» του.
Απέτυχε, όμως, και στο δεύτερο στόχο που είχε. Μετά το Champions League, ήρθε και η «αποκαθήλωση» στο League Cup, και πλέον, ο μοναδικός ρεαλιστικός στόχος που έχει απομείνει είναι το πρωτάθλημα Αγγλίας. Εκεί, όπου βρίσκεται στο +12 από την Άρσεναλ και μοιάζει να το έχει «κλειδώσει».
Τα γκολ των Μπερν (45') και Ίσακ (52') χάρισαν στις «καρακάξες» τον πρώτο εγχώριο τίτλο για τη σεζόν 2024/2025, παρότι οι «κόκκινοι» μείωσαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κιέζα. Έστω κι αν απέναντί τους είχαν μια ομάδα με 10 τρόπαια στις 16 (με τη σημερινή) παρουσίες της σε καταληκτικό αγώνα και ήταν το (λογικό) φαβορί για το back to back (πέρυσι το είχαν πάρει με το 1-0 επί της Τσέλσι στην παράταση).
Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τους «ανθρακωρύχους» να κατακτήσουν τον «παρθενικό» τίτλο στην Ιστορία τους στη διοργάνωση, στην τρίτη τους παρουσία σε τελικό κι έχοντας ηττηθεί στις δύο προηγούμενες, το 1976 από τη Μάντσεστερ Σίτι και το 2023 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Αυτό που τους έδωσε μεγαλύτερη ώθηση απόψη ήταν η προσμονή των 70 ετών από την τελευταία φορά που ο σύλλογος είχε πάρει κάποιο τρόπαιο στο Νησί και συγκεκριμένα το Κύπελλο Αγγλίας (1955). Έκτοτε η Νιούκαστλ πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της μόνο το Κύπελλο Εκθέσεων της σεζόν 1968-69, διοργάνωση που ήταν ο πρόδρομος του Κυπέλλου UEFA (σ.σ. νυν Europa League).
Οι ενδεκάδες:
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Αρνε Σλοτ): Κέλεχερ, Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Κονατέ (57' Τζόουνς), Ρόμπερτσον, Χράφενμπερχ (74' Κιέζα), Μακ Άλιστερ (67' Χάκπο), Σαλάχ, Σόμποσλαϊ, Ντίας (74' Έλιοτ), Ζότα (56' Νούνιες)
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (Έντι Χάου): Πόουπ, Τρίπιερ, Σερ, Μπερν, Λιβραμέντο, Γκιμαράες, Τονάλι, Ζοέλιντον, Μέρφι, Ίσακ (81' Γουίλσον), Μπαρνς (81' Γουίλοκ)
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη πρεμιέρα για την Εθνική Ελλάδας πόλο γυναικών
Kατέκτησε το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας της Ουγγαρίας
Ποιοι «μάχονται» για την κορυφή και ποιοι παλεύουν για την σωτηρία
Αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του μικρού τελικού με την Ιταλία, που έδωσε το χάλκινο μετάλλιο στην Εθνική Ελλάδας πόλο
Το πρώτο βάθρο της ιστορίας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι γεγονός
H Εθνική πόλο ανδρών επικράτησε άνετα της Ιταλίας με 12-5 και έγραψε ιστορία
Μετά από 22 συμμετοχές, δύο τέταρτες θέσεις και πολλές απογοητεύσεις, κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου «βύθισε» την Ιταλία με 12 -5
Σε αναγνώριση όλων όσων έχει προσφέρει στο άθλημα, ο δήμος Αγίου Δημητρίου έδωσε το όνομά του στο πρώτο κλειστό της πόλης
Δείτε πώς κατέκτησε σε ζωντανή μετάδοση τον εμβληματικό πύργο Ταϊπέι 101 σε μόλις 91 λεπτά
O Σέρβος πρωταθλητής παραλίγο να πετύχει ένα ball boy με την μπάλα
Η ΑΕΚ συνέχισε νικηφόρα την πορεία της στη Super League
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση, με το κοινό να τον αποθεώνει
Ο πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου του 2025 και «ασημένιος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού στίβου θα επιδιώξει από την αρχή της σεζόν να βρεθεί σε μεγάλα ύψη
Οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για τον «τελικό» με τον Άγιαξ την Τετάρτη
Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς τραυματίστηκε στη δεξιά γάμπα στο πρώτο ημίχρονο της εντός έδρας ήττας με 102-100 από τους Ντένβερ Νάγκετς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.