- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έγραψε ιστορία 82χρονος δρομέας στον Μαραθώνιο του Βερολίνου - Είχε τρέξει και στον πρώτο αγώνα το 1974
Καταχειροκροτήθηκε στη γραμμή του τερματισμού - Γονάτισε και φίλησε τον δρόμο
Μαραθώνιος Βερολίνου: Ο δρομέας που τερμάτισε τελευταίος έγραψε ιστορία - Ο 82χρονος Πέτερ Μπάρτελ είχε τρέξει και στην πρώτη διοργάνωση το 1974.
Ο Πέτερ Μπάρτελ έγραψε ιστορία τερματίζοντας τελευταίος στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, η 50η διοργάνωση του οποίου πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα την Κυριακή.
Ο 82χρονος συνταξιούχος καθηγητής Μαθηματικών και Φυσικής Αγωγής είχε τρέξει και στον πρώτο Μαραθώνιο του Βερολίνο, πριν από ακριβώς μισό αιώνα.
Ο δρομέας που τερμάτισε τελευταίος στον Μαραθώνιο του Βερολίνου έγραψε ιστορία
Στη φετινή 50η διοργάνωση, ο κ. Μπάρτελ πέρασε την γραμμή του τερματισμού στην Πύλη του Βραδεμβούργου σε 8:59:18 και έγινε ένας από τους 54.280 δρομείς που κατάφεραν να τερματίσουν.
PETER BARTEL, ONE OF THE ORIGINAL FINISHERS OF THE VERY FIRST BMW BERLIN-MARATHON JUST MADE HISTORY AGAIN! 🥵🥵 AT OVER 80...
Posted by BERLIN-MARATHON on Sunday, September 29, 2024
Ήταν όμως παρών και στον πρώτο αγώνα το 1974, όταν είχαν τρέξει μόλις 286 άτομα. Φθάνοντας προχθές στο τέρμα καταχειροκροτούμενος, γονάτισε και φίλησε τον δρόμο, εμφανώς συγκινημένος.
Μαζί του έτρεχε και τερμάτισε ο παλιός του φίλος και νικητής εκείνου του πρώτου Μαραθωνίου Γκύντερ Χάλας, επίσης 82 ετών.
GÜNTHER HALLAS, THE FIRST-EVER BERLIN MARATHON FINISHER, JUST CROSSED THE FINISH LINE FOR THE 43RD TIME! 🤯 OUR TRUE BERLIN LEGEND! 👏👏
Posted by BERLIN-MARATHON on Sunday, September 29, 2024
Δεν εγκατέλειψε ποτέ τους δρόμους αντοχής
Ο Πέτερ Μπάρτελ δεν εγκατέλειψε ποτέ τους δρόμους αντοχής. Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα συμμετείχε σε φιλανθρωπικό 24ωρο αγώνα σκυταλοδρομίας για τους άστεγους του Βερολίνου. Τρέχοντας τη νύχτα, δέχθηκε επίθεση από δύο άνδρες, οι οποίοι τον χτύπησαν στα πόδια, προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.
Για την αποκατάστασή του, υπεβλήθη σε ολική αρθροπλαστική γόνατος, κάτι ωστόσο που δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει τον αθλητισμό.
«Το γόνατό μου πονάει συχνά. Και λέω, πρέπει να είναι έτσι; Αμέσως μετά όμως λέω, πάψε!», εξομολογήθηκε λίγο αργότερα στο ραδιόφωνο του rbb.
Παράλληλα με το τρέξιμο, ο κ. Μπάρτελ υποστηρίζει εθελοντικά άλλους δρομείς, ακολουθώντας τους με δίκυκλο κάτι που, όπως δήλωσε, σκοπεύει να συνεχίσει και στο μέλλον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αϊμέν Χουσεΐν κρατήθηκε για πολύωρο έλεγχο στο αεροδρόμιο του Σικάγο
Τι είπε σε δηλώσεις του
Ακόμα ένα τεράστιο κλαμπ στο κυνήγι του Έλληνα
Απόψε το σπουδαίο ματς
Πρωταγωνιστής στο Πριγκιπάτο ο Έλληνας αστέρας των Μπακς
Ο ποδοσφαιριστής έφυγε στα 33 του χρόνια
Σε φιλικό της Δανίας με την Ουκρανία
Σε τελικό-θρίλερ με τον Φλάβιο Κομπόλι
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζητάει τιμωρία Παναθηναϊκού και Γιαννακόπουλου από την ΔΕΑΒ
Τα φαβορί για την πρόκριση, με Ουζμπεκιστάν και ΛΔ Κονγκό να κυνηγούν την υπέρβαση
Θα είναι η τέταρτη φορά και η… τυχερή;
Οι δύο ομάδες έμειναν εκτός Μουντιάλ και ολοκληρώνουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για τη σεζόν 2025-26
Τι περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό «μενού» των αθλητικών μεταδόσεων
Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ
Η Τενερίφη πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των πλέι οφ της Liga ACB
Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Τάσος Δουβίκας έδωσαν το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της φιλικής αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδας με αντίπαλο την Ιταλία
Η 19χρονη είναι η νέα βασίλισσα του Roland Garros
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.