- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η κλήρωση της... νέας εποχής του UEFA Champions League
Η League Phase θα αρχίσει το τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου
UEFA Champions League: Η κλήρωση του League Phase
Το νέο Champions League μπήκε για τα καλά σήμερα στις ζωές των ποδοσφαιρόφιλων, με την -υβριδική- κλήρωση της νέας League Phase, που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό. Οι 36 ομάδες που πήραν το εισιτήριο έμαθαν τους οκτώ διαφορετικούς αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν (δύο από κάθε γκρουπ δυναμικότητας), τέσσερις εντός και τέσσερις εκτός έδρας, τη σειρά των αγώνων όμως θα την πληροφορηθούν το Σάββατο (31/8), όταν η UEFA θα ανακοινώσει το πρόγραμμα της League Phase και στις τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις της.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο σύστημα διεξαγωγής του Champions League θα... προσφέρει αρκετά ντέρμπι. Η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ θα υποδεχθεί τη Ντόρτμουντ, σε μία επανάληψη του περσινού τελικού του Γουέμπλεϊ, αλλά και τη Μίλαν, ενώ θα επισκεφθεί το «Ανφιλντ» για την αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ (το ζευγάρι του τελικού του 2018 και του 2022). Οι φιναλίστ του 2023, Μάντσεστερ Σίτι και Ιντερ, θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» επί αγγλικού εδάφους, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να ταξιδεύει επίσης σε Παρίσι και Τορίνο, για τα ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Γιουβέντους. Η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί την Μπάγερν, αλλά θα πάει και στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ, η πρωταθλήτρια της Bundesliga Λεβερκούζεν θα φιλοξενήσει και τις δύο ομάδες του Μιλάνου, αλλά παράλληλα θα δοκιμαστεί σε «Ανφιλντ» (Λίβερπουλ) και «Μετροπολιτάνο» (Ατλέτικο), η Αρσεναλ θα πάει δύο φορές στην Ιταλία για τις αναμετρήσεις με Ιντερ και Αταλάντα, ενώ θα υποδεχθεί την Παρί Σεν Ζερμέν.
Η League Phase θα αρχίσει το τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου, σε μία εβδομάδα αποκλειστικά για το Champions League, με τους αγώνες να διεξάγονται σε τρεις ημέρες (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη), με ώρες έναρξης 19:45 και 22:00. Οι επόμενες έξι αγωνιστικές θα γίνουν στα... κλασικά διήμερα Τρίτη-Τετάρτη, ενώ η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 29 Ιανουαρίου 2025, με κοινή ώρα έναρξης για όλα τα παιχνίδια. Οι πρώτοι οκτώ της ενιαίας κατάταξης θα προκριθούν απευθείας στους «16», ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 9η έως την 24η θέση θα δώσουν διπλούς αγώνες (play offs) διεκδικώντας το εισιτήριο για τους «16».
Στο περιθώριο της κλήρωσης, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφειν βράβευσε με το "President's Award" τον θρυλικό παλαίμαχο τερματοφύλακα της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, καθώς και τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Champions League, Κριστιάνο Ρονάλντο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο θρύλος του ποδοσφαίρου πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου 2020
Joga bonito από τους legends της Σελεσάο
Δεν έχουν δοθεί ωστόσο ονόματα στη δημοσιότητα
Το όνομα που φιγουράρει στη λίστα των «ελαφιών»
Ακόμα μία τεράστια κίνηση από την γερμανική ομάδα
Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης
Το σχόλιο του άσου του Παναθηναϊκού
Η ανάρτησή του στο Instagram
Το σενάριο για Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στα playoffs της Euroleague
Όταν το ρολόι έδειξε 19:26 (χρονολογία ίδρυσης), οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν… φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους
Οι δηλώσεις ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Μονακό
Τεράστια η ζήτηση για ένα «μαγικό» χαρτάκι
«Σας λέω, αν παίξετε την Κυριακή όπως παίξατε χθες, καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να σας νικήσει. Καμία»
Ποιους συμπεριέλαβε στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν
Συνεχίζεται η «κατηφόρα» για τον Έλληνα τενίστα
Από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Ένας αιώνας ασπρόμαυρης κληρονομιάς
Πρωταγωνιστές του ματς, Μαρτίνς και Ροντινέι
Την επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ φιλοξενείται στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό
Όσα έγιναν στον αγώνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.