- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Γαλλία-Γερμανία 73-69: Πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του μπάσκετ για τους οικοδεσπότες
Η Γερμανία που απέκλεισε την Εθνική, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό η οικοδέσποινα Γαλλία - Η Γερμανία που απέκλεισε την Εθνική, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο
Με ανατροπή από το -10, η Γαλλία πήρε το πρώτο «εισιτήριο» για τον τελικό (10/8, 22:30) του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου απέναντι στο νικητή του αποψινού δεύτερου ημιτελικού, ΗΠΑ-Σερβία (8/8), θα διεκδικήσει το τέταρτο της μετάλλιο στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη και το πρώτο χρυσό, μετά τα αργυρά στους Αγώνες του 1948, του 2000 και του 2020.
Οι «τρικολόρ» επικράτησαν στον σημερινό ημιτελικό με 73-69 της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, Γερμανίας, αποκλείοντας τα «πάντσερ» από την καταληκτική μάχη, όχι όμως και από τα μετάλλια, καθώς απέναντι στον ηττημένο του ζευγαριού, ΗΠΑ-Σερβία, θα παλέψουν για το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Γαλλία-Γερμανία 73-69: Πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του μπάσκετ για τους οικοδεσπότες
Η Γερμανία κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έλεγξε τον ρυθμό και στο 11΄ ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (+10, 18-28). Ωστόσο, οι Γάλλοι έβγαλαν αντίδραση άμεσα και ενεργοποιώντας την άμυνά τους έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με επιμέρους σκορ 15-8, γράφοντας στο τέλος του εικοσαλέπτου το ισόπαλο 33-33.
Στην τρίτη περίοδο οι Γερμανοί με ένα ξέσπασμά τους ανέκτησαν το προβάδισμα στο 27΄ (48-49), αλλά μέχρι εκεί...
Οι Κορντινιέ, Φουρνιέ βρήκαν ρυθμό από τα 6,75, ο Λεσόρ κυριάρχησε μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και με επιμέρους σκορ 8-1 έκλεισαν την περίοδο στο +6 (56-50 στο 30΄).
Δίχως να χάσουν τη σύνδεση με το τρίποντο, οι «μπλε» εκτόξευσαν τη διαφορά στο +13 στο 33΄ (66-53) και έδειξαν αποφασισμένοι για μία άνετη πρόκριση. Ωστόσο, τα «πάντσερ» βρήκαν και πάλι τα μακρινά σουτ και άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά μέχρι το 70-68, που διαμόρφωσε ο Φραντς Βάγκνερ από τα 6,75, στα 39΄΄ για τη λήξη.
Η αναμέτρηση κρίθηκε στις λεπτομέρειες
Στα 10΄΄ ο Ουεμπανιαμά κέρδισε φάουλ, αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει και στις δύο βολές (1/2, 71-68), με τη Γερμανία να έχει ακόμη μία ευκαιρία για ισοφάριση. Οι Γάλλοι έκαναν γρήγορο φάουλ στον Σρέντερ, αλλά ο Γερμανός ΝΒΑερ... πέταξε την πρώτη στον κάδο των απορριμάτων (71-69), με τον Κορντινιέ να παίρνει σειρά στη γραμμή της... φιλανθρωπίας και να μη λαθεύει (73-69).
Ο Σρέντερ προσπάθησε να βρει το μακρινό σουτ, αλλά δεν βρήκε ποτέ στόχο...
Οι Γκέρσον Γιαμπουσέλε (17π.) και Αϊζάια Κορντινιέ (16π.) οδήγησαν την επίθεση της Γαλλίας, ενώ ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά ακολούθησε με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 μπλοκ.
Ο σέντερ του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, έμεινε στο παρκέ για 17 λεπτά με απολογισμό 9 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ.
Από τη Γερμανία ξεχώρισε ο συνήθης-ύποπτος, Ντένις Σρέντερ, με 18 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 18-25, 33-33, 56-50, 73-69
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντε, Κρέιτς, Λίζσκα
Οι συνθέσεις:
ΓΑΛΛΙΑ (Βενσάν Κολέ): Ντιλικινά 5 (1), Μπατούμ 9 (1), Αλμπισί, Γιαμπουσέλε 17, Κορντινιέ 16 (2), Φουρνιέ 5 (1), Ντε Κολό, Λεσόρ 10, Γκομπέρ, Ουεμπανιαμά 11 (1), Στραζέλ, Κουλιμπαλί.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γκόρντον Χέρμπερτ): Μπόνγκα 7 (2), Ντα Σίλβα, Λο, Γκίφαϊ, Βάιλερ-Μπαμπ 5 (1), Φόγκτμαν 6, Φ. Βάγκνερ 10 (2), Τάις 8, Μ. Βάγκνερ 4, Σρέντερ 18 (3), Τίμαν 3, Ομπστ 8 (2).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο φίλος της βραζιλιάνικης ομάδας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του μετά την ήττα από τη Μπόκα Τζούνιορς με 3-1
Για τον τελικό του Eurocup το 2021 ανάμεσα σε Μονακό και Ούνιξ Καζάν
Εν αναμονή της απόφασης σχετικά με το αν θα υπάρξει τιμωρία για το σχόλιο που είχε κάνει σε ανάρτηση
Θα διενεργηθεί έλεγχος για τα οικονομικά έτη 2024, 2025, 2026 στην ΕΟΚ
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Πότε θα οδηγηθούν ξανά στην Ευελπίδων
Μεγάλη τιμή για τον Έλληνα άσο
Ο διεθνής πετοσφαιριστής αποκαλύπτει στην ATHENS VOICE τον άνθρωπο πίσω απ’ τη φανέλα
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο Βαγγέλης Λιόλιος και ακόμη πέντε παράγοντες του ελληνικού μπάσκετ οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων
Η ανάρτησή του στο Instagram
Συνολικά μπήκαν 34 τέρματα σε 9 παιχνίδια
Οι καλύτερες φάσεις του Έλληνα αστέρα
Ο Έλληνας αστέρας ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του
Ο Νορβηγός επιθετικός δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση, αλλά πήρε το δωράκι του
Μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών των ελληνικών αρχών για την φερόμενη εμπλοκή της σε στημένους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος
Η δήλωση του για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.