- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στις «8» η Εθνική πόλο γυναικών
Εστω και την ύστατη ώρα, η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών πέτυχε τη νίκη (πρώτη σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 20 χρόνια και τον ημιτελικό της Αθήνας) που χρειαζόταν για να προκριθεί στα προημιτελικά των Αγώνων του Παρισιού.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 11-4 της Γαλλίας, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε Α΄ φάση των Ολυμπιακών Αγώνων, και κατέλαβε την τέταρτη θέση του Β΄ ομίλου, σε ισοβαθμία με τη Ιταλία και τις «τρικολόρ». Αυτό σημαίνει ότι η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Τρίτης (6/8) την Αυστραλία, ενώ, οι οικοδέσποινες είναι η ομάδα που αποκλείεται από τη συνέχεια (θα περνούσαν αν έχαναν με διαφορά οκτώ τερμάτων, αλλά φάνηκε ότι οι Ελληνίδες παίκτριες δεν το κυνήγησαν αυτό).
Αν και η εθνική ξεκίνησε πολύ συγκεντρωμένα στην άμυνα και προηγήθηκε 2-0, στη συνέχεια εμφανίστηκε η γνώριμη επιθετική δυστοκία, με κακές επιλογές, ενώ και η -νέα τερματοφύλακας του Ολυμπιακού- Μάια Ράικρο έκανε κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις. Ετσι, οι γηπεδούχες βρήκαν κάποια στιγμή λύσεις και με σερί 3-0 πέρασαν μπροστά (3-2), με την ελληνική ομάδα να μένει χωρίς γκολ για έντεκα λεπτά. Εχασε μάλιστα και πέναλτι με τη Νίνου (απέκρουσε η Ράικρο) και σπατάλησε τέσσερις ευκαιρίες με παίκτρια παραπάνω, πριν η Ξενάκη βρει μία λύση με παλικαρίσιο γκολ από τα 2μ. για να διαμορφώσει το 3-3 του ημιχρόνου.
Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου βρήκαν από την άμυνα την ενέργεια που χρειάζονταν για να πάρουν τον έλεγχο του ματς. Κράτησαν τις Γαλλίδες «άσφαιρες» για περίπου δώδεκα λεπτά και μπόρεσαν να «ξεκολλήσουν» επιθετικά, βρίσκοντας δύο γκολ από την περιφέρεια και ένα από τη Γιαννοπούλου στην κόντρα. Το συνολικό ελληνικό σερί έφτασε το 4-0 και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε 6-3, πριν μειώσει με πέναλτι η Βερνού, στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου.
Δύο γρήγορα γκολ από τη Βάσω Πλευρίτου και την Ξενάκη, στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, «κλείδωσαν» ουσιαστικά τη νίκη της εθνικής και κάπου εκεί το παιχνίδι... χάλασε. Εξαιτίας του πολύ περίεργου κανονισμού της World Aquatics, οι Γαλλίδες ήξεραν ότι αποκλείονται με ήττα από ένα έως επτά γκολ, ενώ προκρίνονται αν χάσουν με διαφορά οκτώ γκολ και πάνω (σε αυτή την περίπτωση θα έμενε εκτός η Ιταλία). Η ομάδα του Τεό Λοράντου άφησε το παιχνίδι, το σκορ έφτασε στο 11-4 και η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία να φτάσει στο +8, που θα της έδινε την τρίτη θέση. Οπως φάνηκε, όμως, αυτό δεν ήταν ένα... αρεστό σενάριο, αφού θα έφερνε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέναντι στη σταθερά πολύ δυνατή Ολλανδία. Ετσι, παρότι κέρδισαν αποβολή στην τελευταία τους επίθεση, οι διεθνείς προτίμησαν να πετάξουν τη μπάλα στο πλάι και ουσιαστιά να «επιλέξουν» ως αντίπαλο την Αυστραλία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το όνομα που φιγουράρει στη λίστα των «ελαφιών»
Ακόμα μία τεράστια κίνηση από την γερμανική ομάδα
Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης
Το σχόλιο του άσου του Παναθηναϊκού
Η ανάρτησή του στο Instagram
Το σενάριο για Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στα playoffs της Euroleague
Όταν το ρολόι έδειξε 19:26 (χρονολογία ίδρυσης), οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν… φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους
Οι δηλώσεις ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Μονακό
Τεράστια η ζήτηση για ένα «μαγικό» χαρτάκι
«Σας λέω, αν παίξετε την Κυριακή όπως παίξατε χθες, καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να σας νικήσει. Καμία»
Ποιους συμπεριέλαβε στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν
Συνεχίζεται η «κατηφόρα» για τον Έλληνα τενίστα
Από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Ένας αιώνας ασπρόμαυρης κληρονομιάς
Πρωταγωνιστές του ματς, Μαρτίνς και Ροντινέι
Την επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ φιλοξενείται στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό
Όσα έγιναν στον αγώνα
Τα κανάλια και οι ώρες μετάδοσης
O κίνδυνος υποβιβασμού γίνεται ολοένα και πιο ορατός
Οι συγκινητικές αναρτήσεις των γονιών της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.