- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στεφανίδη: «Τι πρέπει να πετύχω σαν αθλήτρια για να μην έχω τον κάθε άσχετο να μου λέει τι και πόσο να τρώω;»
Η ανάρτησή της στο Instagram
Κατερίνα Στεφανίδη: Το ξέσπασμα για τα σχόλια που της γίνονται - Η ανάρτησή της στο Instagram
Η Κατερίνα Στεφανίδη πραγματοποίησε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram όπου και κατήγγειλε τα σχόλια που της έγιναν σχετικά με το τι έφαγε μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 4.55 μέτρα.
Η Κατερίνα Στεφανίδη προχώρησε στην ανάρτηση αυτή, ελπίζοντας, όπως είπε, «να βοηθήσει έστω και έναν άνθρωπο που βιώνει το ίδιο». Παράλληλα τονίζει ότι «το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτές οι νοοτροπίες και όχι (τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό) οι εγκαταστάσεις».
Η ανάρτηση που έκανε η Κατερίνα Στεφανίδη
«Γράφω αυτήν την ανάρτηση με την ελπίδα να βοηθήσω έναν άνθρωπο.
Το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου είχα μερικούς διαφορετικούς άντρες (τυχαίο; Μάλλον όχι) να σχολιάζουν σε εμένα το τι και το πόσο τρώω.
Δεν είχα κάθε φορά εξίσου καλό αυτοέλεγχο αλλά την τελευταία κι ενώ έτρωγα βραδινό μετά τον αγώνα μου, με όσο αυτοέλεγχο μου είχε μείνει, προσπάθησα να εξηγήσω πόσο ασέβεια είναι να λες σε μια ενήλικη γυναίκα αθλήτρια πόσο να φάει. Όχι, συγγνώμη. Σε μια γυναίκα αθλήτρια. Όχι, πάλι συγνώμη. Σε μια γυναίκα. Όχι. Σε έναν άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας ή φύλου.
Στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο πως αντιμετωπίζεται η σωματική εικόνα ενός αθλητή. Επειδή κάποιοι προπονητές δεν ξέρουν να προπονήσουν τους αθλητές τους, όταν ο αθλητής δεν πάει καλά είναι εξαιτίας των κιλών του.
Τι πρέπει να πετύχω σαν αθλήτρια για να μην έχω τον κάθε άσχετο να μου λέει τι και ποσό να τρώω; Να δείχνει μηδέν σεβασμό σε εμένα και στον προπονητή μου;
Αν αυτό το ζω εγώ μετά από ότι έχω πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια τι ζει το κάθε παιδί που περνάει εφηβεία; Ή η κάθε γυναίκα ή άντρας, αθλήτρια ή αθλητής που δεν τολμάει να αντιμιλήσει στον καθένα που δίνει την ανεπιθύμητη γνώμη του; Σκέφτομαι συχνά πως μπορώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά; Αυτούς τους ανθρώπους; Τι πρέπει να γίνει για μην επιτραπεί ποτέ ξανά σε κάποιους να πατήσουν το πόδι τους σε στάδιο; Καταγγελία; Μήνυση; Δεν ξέρω προσπαθώ να σκεφτώ. Αλλά περισσότερο προσπαθώ να μην σκεφτώ. Να μην σκεφτώ πόσα ταλαντούχα παιδιά σταμάτησαν τον αθλητισμό γιατί είχαν έναν τέτοιο προπονητή να τους λέει ότι δεν πετυχαίνουν τον στόχο τους γιατί ζυγίζουν 1 κιλό παραπάνω.
Νομίζετε ότι το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι οι εγκαταστάσεις; Κάνετε λάθος. Το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν τη δική μου καριέρα. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν την καριέρα του Καραλή. Αυτοί που αντί να μάθουν από τις επιτυχίες μας συνεχίζουν τον χαβά τους. Το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που σίγουρα κατέστρεψαν την καριέρα πολλών αθλητών και αθλητριών των οποίων δυστυχώς τα ονόματα δεν θα μάθουμε ποτέ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Βροχή» επικρίσεων και αρνητικών σχολίων λίγο πριν το φετινό μουντιάλ
Τα προφίλ των ομάδων, το πρόγραμμα του ομίλου και οι διασταυρώσεις
Τα περισσότερα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν σε μεταμεσονύκτιες και πρώτες πρωινές ώρες
Το Μουντιάλ χάνει σημαντικό μέρος της λάμψης του
Η ανάρτηση του Γηραιού
Δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις
Η ανάρτησή του στο Instagram
Διαβάστε την ανάλυση του ομίλου
Παραμένει στα «πιτς» ο Έλληνας αστέρας
Τι έγραψε στα social media
Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης
Τι δήλωσε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του ALPHA
Τι αποκάλυψε στο μεγάλο αφιέρωμα για το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Από τον Πανιώνιο Καισαριανής στην παγκόσμια ποδοσφαιρική βιομηχανία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Χωρίς χειραψία και με φόντο τον πόλεμο
Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου παρουσιάστηκε με νέο σχηματισμό
Ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρόχρονη δικαστική αντιπαράθεση του άλλοτε ζευγαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.