- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ριτσάρλισον: Η αποκάλυψη για τη μάχη με την κατάθλιψη
Σκέφτηκε να παρατήσει το ποδόσφαιρο
Ριτσάρλισον: Η αποκάλυψη για τη μάχη με την κατάθλιψη - Σκέφτηκε να παρατήσει το ποδόσφαιρο
Ο Βραζιλιάνος διεθνής επιθετικός Ριτσάρλισον... επέλεξε να μιλήσει-μια ακόμα φορά -για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη μετά την ήττα της χώρας του στον προημιτελικό από την Κροατία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, όταν σκέφτηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.
Ο Ριτσάρλισον, ο οποίος αγωνίζεται στην Τότεναμ, αποκάλυψε τον Σεπτέμβριο ότι θα ζητήσει-όπως και έκανε- ψυχολογική βοήθεια αφού φωτογραφήθηκε να κλαίει στον πάγκο όταν αντικαταστάθηκε κατά τη διάρκεια της νίκης (5-1) της Βραζιλίας με τη Βολιβία σε προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.
Ο 26χρονος, ο οποίος έχει αγωνιστεί 48 φορές με τη Βραζιλία, προέτρεψε-ξανά- τους παίκτες να αναζητήσουν βοήθεια για προβλήματα ψυχικής υγείας:
«Μόλις έπαιζα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, στο απόγειό μου», είπε ο Ριτσάρλισον στο ESPN Brasil. «Έφτασα στα όριά μου, ξέρεις; Δεν ξέρω, δεν θα μιλήσω για αυτοκτονία, αλλά ήμουν σε κατάθλιψη εκεί και ήθελα να τα παρατήσω. Ακόμα κι εγώ, που φαινόταν να είμαι ψυχικά δυνατός. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, φαινόταν ότι όλα κατέρρευσαν».
Ο Ριτσάρλισον έχει σκοράρει 11 γκολ σε 26 εμφανίσεις αυτή τη σεζόν.
«Πριν πάω στην προπόνηση, ήθελα να πάω σπίτι, ήθελα να επιστρέψω στο δωμάτιό μου γιατί δεν ξέρω τι περνούσε από το κεφάλι μου», είπε.
«Πήγα μάλιστα και είπα στον μπαμπά μου ότι θα τα παρατήσω. Είναι κάπως λυπηρό να μιλάς έτσι. Τι πέρασα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Να πάω στον πατέρα μου, που ήταν ο τύπος που κυνήγησε το όνειρό μου μαζί μου, και να πω, "μπαμπά, θέλω να τα παρατήσω", είναι τρελό».
Είπε ότι το να πάει σε ψυχοθεραπεία ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρε:
«Νομίζω ότι ο θεραπευτής ψυχολόγος, είτε το ήθελα είτε όχι, με έσωσε, μου έσωσε τη ζωή. Σκεφτόμουν μόνο βλακείες. Αν χρειάζεσαι ψυχολόγο, ψάξε για έναν γιατί είναι ωραίο να ανοίγεσαι έτσι, να μιλάς στο άτομο», πρόσθεσε ο Ρίτσαρλισον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οπαδός αποκάλεσε τον Γάλλο σέντερ «τουρίστα» και εκείνος απάντησε με μια φωτογραφία
Μετά τον αποκλεισμό της από το Australian Open, η Μαρία Σάκκαρη παραδέχτηκε πως δεν έπιασε την απόδοση που ήθελε
Τα κανάλια και οι ώρες των αγώνων
Ποιες δύο ομάδες έχουν αποκλειστεί
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς
Δείτε στους πόσους βαθμούς κρίθηκε πέρυσι η είσοδος στην 24άδα της League Phase του Champions League.
Νίκη κομβικής σημασίας για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League
Ο Έλληνας γκαρντ σκόραρε 21 πόντους με 5/9 τρίποντα
Αντιμέτωπες δύο από τις πιο ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού πόλο
Κορυφαίος ο Σάσα Βεζένκοφ με 28 πόντους
Με αφορμή τις φωτογραφίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Την πρώτη νίκη του στη Μελβούρνη μετά από δύο χρόνια πανηγύρισε ο Έλληνας τενίστας
Στο μεταξύ και ο επίσημος λογαριασμός της Premier League αποθέωσε τον διεθνή επιθετικό στα social media
Το ανάποδο ψαλίδι του Έλληνα φορ κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Στις 22:00 η αναμέτρηση
Δηλώσεις που προκάλεσαν έκπληξη έκανε ο Έλληνας αστέρας
Κορυφαίος ο Έλληνας αστέρας κόντρα στους Χοκς
Χάρισε την ισοπαλία στην ομάδα του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.