Αθλητισμος

Τίτλος για τον Πέτρο Τσιτσιπά στο διπλό ανδρών στο Μπαχρέιν

Μαζί με τον Σέρχιο Μάρτος Γκορνές κατέκτησε το ATP Challenger

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τίτλος για τον Πέτρο Τσιτσιπά στο διπλό ανδρών στο Μπαχρέιν
Ο Πέτρος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό του τουρνουά Challenger στο Μπαχρέιν © ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό του τουρνουά ATP Challenger στο Μπαχρέιν μαζί με τον Σέρχιο Μάρτος Γκορνές 

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς και o Σέρχιο Μάρτος Γκορνές κατέκτησαν τον τίτλο στα διπλά του ATP Challenger που διεξήχθη στο Μπαχρέιν, μετά την επικράτησή τους στον τελικό επί των Κίρκοφ (ΗΠΑ) και Νίκλας Σάλμλεν (Φινλανδία) με 3-6, 6-3, 10-8.

Τσιτσιπάς - Γκορνές:  Χρειάστηκαν 97 λεπτά για την κατάκτηση του τροπαίου

Το ελληνοϊσπανικό δίδυμο απέναντι στο νο4 του ταμπλό χρειάστηκε μία ώρα και 37 λεπτά αγώνα, για να φτάσει στην ανατροπή και στην κατάκτηση του τουρνουά. Μέτρησαν 7 διπλά λάθη και δεν είχαν κανέναν άσο, ωστόσο στηρίχτηκαν στο πολύ καλό σερβίς τους.

Κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ένα από τα δύο συνολικά μπρέικ πόιντ που είχαν στο ματς, ενώ τεράστιο ρόλο στη νίκη τους έπαιξε το γεγονός ότι «έσβησαν» 11 από τα 12 μπρέικ πόιντ των αντιπάλων τους.

Σήκωσαν τελικά την κούπα έχοντας άλλες τρεις μεγάλες νίκες και χάνοντας συνολικά στη διάρκεια του τουρνουά μόλις δύο σετ. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκαν των Χάρις (Αγγλία) και Μολέκερ (Γερμανία) με 6-2, 6-7(2), 10-7, ενώ στα προημιτελικά επιβλήθηκαν των Ματσούλ και Ουεσούγκλ (Ιαπωνία) με 6-4, 6-3.

Στον ημιτελικό επιβλήθηκαν επί των Ιταλών, Μπορτολότι και Γιανέσσι με 6-4, 6-1.

Την επόμενη εβδομάδα ο Πέτρος Τσιτσιπάς θα συνεργαστεί με τον αδερφό του, Στέφανο, τόσο στα διπλά του Λος Κάμπος, αλλά και στο Ακαπούλκο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί για πρώτη φορά εκτός δεκάδας μετά από 5 χρόνια

Έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται την Δευτέρα (19/2) να πέσει από το Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης και να βρεθεί στο Νο11.

Η πρόκριση των Τέιλορ Φριτζ και Άλεξ Ντε Μινόρ στα ημιτελικά του τουρνουά του Ρότερνταμ έριξαν τον Έλληνα πρωταθλητή από την πρώτη 10αδα, όπου βρισκόταν σταθερά από τις 4 Μαρτίου 2019. Έκτοτε, για 259 συνεχόμενες εβδομάδες, διατηρήθηκε στο Top-10, φτάνοντας κάποια στιγμή ακόμα και στο Νο3.

Αναλυτικά η πρώτη 15αδα:

  1. Νόβακ Τζόκοβιτς
  2. Κάρλος Αλκαράθ
  3. Ντανίλ Μεντβέντεβ
  4. Γιανίκ Σίνερ
  5. Άντρει Ρούμπλεβ
  6. Αλεξάντερ Ζβέρεβ
  7. Χόλγκερ Ρούνε
  8. Χούμπερτ Χουρκάζ
  9. Άλεξ Ντε Μινόρ
  10. Τέιλορ Φριτζ
  11. Στέφανος Τσιτσιπάς
  12. Κάσπερ Ρουντ
  13. Γκριγκόρ Ντιμιτρόβ
  14. Τόμι Πολ
  15. Φράνσις Ταιφό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ