- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Davis Cup: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβαλε την Ελλάδα σε θέση οδηγού
O Έλληνας τενίστας έπαιξε όσο χρειαζόταν για να νικήσει με 2-0 τον Μάριους Κοπίλ
Davis Cup: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε εύκολα του Κοπίλ - Πήρε την πρώτη νίκη της Εθνικής απέναντι στη Ρουμανία στο τουρνουά τένις.
Μπροστά σε περίπου 3.000 θεατές στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να νικήσει με 2-0 τον Μάριους Κοπίλ και να δώσει προβάδισμα στην Εθνική ομάδα επί της Ρουμανίας στα play offs του World Group I του Davis Cup.
O κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα (νο10 στον κόσμο) είχε το «πάνω χέρι» και στα δύο σετ απέναντι στον 33χρονο αντίπαλό του (νο 283 στην παγκόσμια κατάταξη) και με 6-3, 6-4 έβαλε την Ελλάδα σε «θέση οδηγού».
Από την αρχή του αγώνα ο Τσιτσιπάς πίεσε το σερβίς του Ρουμάνου, έχοντας δύο χαμένα μπρέικ πόιντ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του αντιπάλου του, ενώ από την πλευρά του ο Έλληνας πρωταθλητής κινδύνεψε στο 1-1, ωστόσο, έσβησε με άσο το μπρέικ πόιντ του Κοπίλ.
Το μπρέικ ήρθε για τον 24χρονο στο τέταρτο γκέιμ, όπου προηγήθηκε με 3-1. Στη συνέχεια δεν «κοίταξε πίσω» και κρατώντας το σερβίς του έφτασε στο 1-0 μέσα σε αποθέωση από τους Έλληνες φιλάθλους.
Ο Ρουμάνος απείλησε και στο 2ο γκέιμ του 2ου σετ, αλλά ο Τσιτσιπάς έμεινε «όρθιος». Στα έξι πρώτα γκέιμ οι δύο μονομάχοι βάδιζαν «χέρι-χέρι», με τον Τσιτσιπά να κάνει το μπρέικ στο 7ο και να παίρνει προβάδισμα με 4-3.
Ο Κοπίλ κράτησε το σερβίς του στο 5-3 και έμεινε «ζωντανός» μειώνοντας σε 5-4, αλλά ο Έλληνας τενίστας σέρβιρε με επιτυχία κι έκλεισε το σετ και τον αγώνα με 6-4 (2-0) μετά από 77 λεπτά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε ο μάνατζερ του
Ο απολογισμός του Γάλλου super star σε μια ανάρτηση
Δεν είναι λίγοι οι θαυμαστές του που σοκαρίστηκαν από την αλλαγή
Ξέσπασμα του Χαβιέρ Τέμπας: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να φύγει»
Πανηγυρισμοί από τους οπαδούς της «Ρόχα» μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ
Προ των πυλών η σπουδαία μεταγραφή για τον Έλληνα εξτρέμ
Η στάση των Αργεντίνων προκάλεσε αρνητικά σχόλια λόγω της έλλειψης σεβασμού προς την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια
Πώς διαμορφώνεται μετά το Μουντιάλ 2026
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Ξαναπάτησε χορτάρι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού
Το μήνυμα του μετά τον χαμένο τελικό
Η αναφορά του για το Μουντιάλ δεν άργησε να γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Αρχίζει πειθαρχική έρευνα
O «Κing Kev» ήταν δυο φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας
Οι παίκτες προσγειώθηκαν στη Μαδρίτη με το τρόπαιό τους
Αν περάσει το εμπόδιο της Ντινάμο Κιέβου
Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο μπροστά στο κοινό της, όμως όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες έγιναν μάρτυρες μιας εμπειρίας που ξεπέρασε το αποτέλεσμα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.