- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νικηφόρα πρεμιέρα για τη Μαρία Σάκκαρη στο Australian Open - Τα highlights του αγώνα
Ιδανικό ξεκίνημα για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια - Ξεπέρασε το εμπόδιο της Χιμπίνο
Μαρία Σάκκαρη: Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Australian Open η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις - Νίκησε τη Νάο Χιμπίνο με 2-0 σετ - Τα highlights.
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Μαρία Σάκκαρη τις υποχρεώσεις της στο Australian Open. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια νίκησε τη Νάο Χιμπίνο από την Ιαπωνία (Νο 92 στην παγκόσμια κατάταξη) με 6-4, 6-1, σε αναμέτρηση για τον α΄ γύρο του πρώτου τουρνουά γκραν σλαμ της χρονιάς, και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 64.
Εκεί η 28χρονη Σάκκαρη, η οποία είναι Νο 8 στον κόσμο και στο κυρίως ταμπλό, θα αναμετρηθεί με την 21 ετών Ρωσίδα Ελίνα Αβανεσιάν (Νο 71 στον κόσμο), η οποία επιβλήθηκε στον α΄ γύρο της Κινέζας Ζουοσουάν Μπάι με 4-6, 7-5, 6-2.
Μαρία Σάκκαρη - Australian Open: Πώς ήρθε η νίκη
Στο πρώτο σετ η Σάκκαρη «έσπασε» το σερβίς της Χιμπίνο και προηγήθηκε 2-0, αλλά η τενίστρια από την Ιαπωνία απάντησε με break και ισοφάρισε 2-2. Οι δύο τενίστριες έφτασαν έτσι ως το 4-4, όπου η Σάκκαρη κατάφερε να πάρει τα επόμενα δύο γκέιμ και να κλείσει το σετ με 6-4.
Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε σε περίπατο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία προηγήθηκε 5-0 και έφτασε χωρίς πρόβλημα στο 6-1 και τη νίκη-πρόκριση στον δεύτερο γύρο, ύστερα από αγώνα διάρκειας μιας ώρας και 11 λεπτών στη "Rod Laver Arena".
Μαρία Σάκκαρη: «Τώρα αισθάνομαι ανακουφισμένη»
Ανακουφισμένη που πήρε τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι της στο Australian Open δήλωσε η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο στα τελευταία τρία τουρνουά γκραν σλαμ του 2023 (Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον και US Open), ξεπέρασε σήμερα (14/1) το εμπόδιο της Νάο Χιμπίνο από την Ιαπωνία με 6-4, 6-1, ύστερα από αγώνα διάρκειας 71 λεπτών.
Η 28χρονη πρωταθλήτρια, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο στην περυσινή διοργάνωση στη Μελβούρνη.
Τα καλύτερα στιγμιότυπα της νίκης της Μαρίας Σάκκαρη επί της Nao Hibino #highlights#AusOpen | #AO2024 | @mariasakkari pic.twitter.com/AY8sGU79le
— Eurosport Greece (@EurosportGR) January 14, 2024
«Αισθάνομαι πολύ καλά, επειδή, ύστερα από τρεις αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο στα τελευταία τρία τουρνουά γκραν σλαμ, αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Ήμουν αρκετά νευρική πριν μπω στο ματς, αλλά τώρα αισθάνομαι ανακουφισμένη», δήλωσε η Σάκκαρη στους δημοσιογράφους και συνέχισε:
«Συνολικά, παρά τα νεύρα και την ανησυχία και το στρες, νομίζω ότι μπόρεσα -ειδικά στο δεύτερο σετ- να παίξω λίγο από το τένις που παίζω τους τελευταίους μήνες. Απλά αισθάνομαι πολύ καλά με το παιχνίδι μου, επειδή πραγματικά έκανα κάποιες αλλαγές. Πραγματικά δούλεψα σκληρά. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, έβαλα περισσότερες ώρες απ' ό,τι συνήθως. Είχα μια πολύ καλή προετοιμασία. Νομίζω ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να κάνουν "κλικ" κάποια στιγμή σύντομα».
Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για κάποιες από τις αλλαγές που έκανε στη διάρκεια της προετοιμασίας της για το 2024, η Σάκκαρη επισήμανε μεταξύ άλλων: «Άλλαξα τη ρακέτα μου. Ύστερα από δέκα χρόνια που χρησιμοποιούσα την ίδια ρακέτα, αυτή ήταν μια μεγάλη αλλαγή για μένα. Άλλαξα λίγο το forehand μου, δούλεψα πολύ πάνω σ' αυτό, επειδή αισθάνθηκα ότι είχα ένα καλό forehand, αλλά μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο. Επομένως, τώρα αισθάνομαι ότι αυτό είναι το καλύτερο χτύπημά μου, πολύ δυνατό, και σίγουρα η ρακέτα έχει βοηθήσει».
Round two? Sign @mariasakkari up ✍️
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 14, 2024
The No. 8 seed progresses with a 6-4 6-1 win. #AusOpen • #AO2024 pic.twitter.com/EHdblFGu8B
Η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη τη Ρωσίδα Ελίνα Αβανεσιάν, στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Australian Open.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρωταγωνιστές του ματς, Μαρτίνς και Ροντινέι
Την επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ φιλοξενείται στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό
Όσα έγιναν στον αγώνα
Τα κανάλια και οι ώρες μετάδοσης
O κίνδυνος υποβιβασμού γίνεται ολοένα και πιο ορατός
Οι συγκινητικές αναρτήσεις των γονιών της
Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που τα είχε όλα
Οι πόντοι που συγκέντρωσε
Όσα έγιναν στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής της Β΄ φάση
Ο διαιτητής της αναμέτρησης αναγκάστηκε να διακόψει για λίγο τo ματς
Η αντίδραση της τενίστριας στο instagram
Ποιους έχει στη διάθεσή του ο Ράφα Μπενίτεθ
Αφού εξασφάλισε την πρωτιά στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Ένας από τους μεγαλύτερους σουτέρ όλων των εποχών
«Ακόμη και η καταγγέλλουσα Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός είχε ζητήσει μόνο την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ»
Εδώ και αρκετό διάστημα οι σχέσεις των δύο πλευρών δοκιμάζονται
Ανακοίνωση κατά του Βαγγέλη Λιόλιου εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Παράλληλα απέφυγε τις αιχμές Ρανιέρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.