- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε: Αναβλήθηκε το τουρκικό Super Cup εξαιτίας του Κεμάλ
Άκυρο από την Σαουδική Αραβία λόγω απαγορευμένων συμβόλων
Γαλατάσαραϊ – Φενέρμπαχτσε: Αναβλήθηκε το τουρκικό Super Cup εξαιτίας του Κεμάλ. Στοπ από την Σαουδική Αραβία λόγω απαγορευμένων συμβόλων
Ο αγώνας του τουρκικού Super Cup μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων της Γκαλατασαράι και της Φενέρμπαχτσε, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ριάντ, την Παρασκευή, αναβλήθηκε επειδή οι σαουδαραβικές Αρχές φέρεται να αρνήθηκαν στους παίχτες να εμφανιστούν με φανέλες που έφεραν το πορτρέτο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της σύγχρονης Δημοκρατίας της Τουρκίας.
🏆 Süper Kupa finali için takımlar stadyuma gelmezken, Galatasaray'ın malzemecileri stattan ayrılıyor. pic.twitter.com/gtVhHGOgWV
— AA SPOR (@aa_spor) December 29, 2023
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, και οι δύο κορυφαίες ομάδες της Κωνσταντινούπολης αρνήθηκαν να αναχωρήσουν από το ξενοδοχείο όπου έμεναν και να κατέβουν στο γήπεδο. Στη συνέχεια οι παίκτες των δύο ομάδων ενημερώθηκαν ότι ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί.
Η ένταση ξεκίνησε από νωρίς την Παρασκευή μεταξύ των αρχών της Σαουδικής Αραβίας, της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Τουρκίας (TFF) και των ομάδων, όταν ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσέ, Αλί Κοτς, ανακοίνωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν επέτρεπαν στην ομάδα να ανοίξει ένα πανό που έγραφε «Ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο», μια από τις ρήσεις του Ατατούρκ.
«Νομίζω ότι οι αρχές δεν το δέχτηκαν… Δεν είναι σίγουρο, προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα», δήλωσε.
Οι Σαουδάραβες τοποθέτησαν αστυνομικούς στα αποδυτήρια, ώστε να αποτρέψουν τους παίκτες των δύο ομάδων, αν πήγαιναν στο γήπεδο, να βγουν με μπλουζάκια με τον Κεμάλ Ατατούρκ. Τούρκοι φίλαθλοι κατήγγειλαν ότι η αστυνομία τους έβγαλε από το γήπεδο επειδή φορούσαν φανέλες με τα «απαγορευμένα» μηνύματα.
Süper Kupa derbisine 30 dakika kala Al Awwal Stadyumu'nda ıslık sesleri yükseldi
— Gazete Pencere (@gazetepencere) December 29, 2023
Αντιδράσεις από τους οπαδούς των δύο ομάδων
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν γρήγορα θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χιλιάδες Τούρκους χρήστες να καλούν τις ομάδες να επιστρέψουν στην Τουρκία, ακυρώνοντας έτσι τον αγώνα.
Λίγα λεπτά πριν από τον αγώνα, ο οποίος επρόκειτο να ξεκινήσει στις 20:45 ώρα Τουρκίας (19:45 ώρα Ελλάδος), η Γκαλατασαράι, η Φενέρμπαχτσε και άλλοι μεγάλοι τουρκικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι ανήρτησαν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες του Ατατούρκ.
Η ήδη ταλαιπωρημένη ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, η οποία αντιμετωπίζει όλο και περισσότερες κατηγορίες για στημένους αγώνες και πελατειακές σχέσεις, έχει επίσης δεχθεί έντονη κριτική για την απόφασή της για διεξαγωγή του αγώνα στην πρωτεύουσα της θεοκρατικής Σαουδικής Αραβίας, ειδικά φέτος που η Τουρκία γιορτάζει την 100η επέτειο από την ανακήρυξη της κοσμικής Δημοκρατίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ.
Ο αγώνας για το Super Cup της Τουρκίας διεξάγεται μεταξύ της ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα (Super Lig) την προηγούμενη χρονιά και του κυπελλούχου Τουρκίας. Ο αγώνας διεξάγεται συνήθως εντός της Τουρκίας, αλλά από το 2006 μέχρι σήμερα έχει γίνει τέσσερις φορές στο εξωτερικό, τρεις φορές στη Γερμανία και μία στο Κατάρ.
Πηγή: ertnews
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, ενόψει της ρεβάνς με την ισπανική ομάδα
Μια αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας και την έναρξη των play-off
Η ΑΕΚ στραβοπάτησε στο Περιστέρι, μια στροφή πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της Super League
Η πρώτη επίσημη σειρά συλλεκτικών αντικειμένων με την υπογραφή του Νίκου Γκάλη φέρνει στην Ελλάδα την κουλτούρα των αθλητικών memorabilia
Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ
Κατά τη διάρκεια του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό
Η «Μαύρη Θύελλα» επιστρέφει μεγάλα σαλόνια
Ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους
Οι δηλώσεις για την βία και την τοξικότητα που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό
Από την αναμέτρηση αποχώρησε και ο φίλαθλος του Πανιωνίου
Επιστρέφουν στην Τεχεράνη παρά τους φόβους για αντίποινα - «Νίκησε ο πατριωτισμός» ισχυρίζεται το υπουργείο Αθλητισμού
Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το κορμί και τη φόρμα του
Η 25η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τέσσερα κρίσιμα ματς που επηρεάζουν κορυφή και θέσεις playoffs
Η 21η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τρεις αναμετρήσεις και πλούσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα για τους φίλους του μπάσκετ
Σε ηλικία 16 ετών και 73 ημερών
Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι των ουραγών ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Αστέρα Τρίπολης
Ο Μέχντι Ταρέμι... άφησε τον νεαρό να εκτελέσει το πέναλτι, σε μια πολύ όμορφη στιγμή
Μια στροφή πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της Super League
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.