Αθλητισμος

Το «αδιανόητο» ποσό που θα λάβουν οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάρλος Αλκαράθ για αγώνα επίδειξης στο Ριάντ

Στις 27 Δεκεμβρίου η αναμέτρηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάρλος Αλκαράθ
Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάρλος Αλκαράθ © EPA

Τζόκοβιτς-Αλκαράθ: Το ποσό που θα λάβουν για αγώνα στο Ριάντ - Στις 27 Δεκεμβρίου η αναμέτρηση

Ευκαιρία να εισπράξουν ακόμα περισσότερα χρήματα και να κλείσουν το 2023 κατά πολύ πλουσιότεροι θα έχουν οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάρλος Αλκαράθ.

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, μέσα στο 2023 κέρδισε 15.936.097 δολάρια από τις εμφανίσεις του στα τουρνουά της σεζόν. Συνολικά στην καριέρα του έχει βγάλει 180.643.353 δολάρια, όπως αναφέρει η ATP.

Από την άλλη, τo No.2, Κάρλος Αλκαράθ, μέσα στο 2023 πρόσθεσε στον τραπεζικό του λογαριασμό 10.753.431 δολάρια, ενώ τα συνολικά έσοδα του Ισπανού από τα τουρνουά που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του ανέρχονται στα 22.583.074 δολάρια.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για χρήματα που έχουν βγάλει μόνο από τα τουρνουά, καθώς κερδίζουν έως και εκατομμύρια ευρώ από χορηγικές συμφωνίες, αλλά και από παιχνίδια επίδειξης.

Οι δύο κορυφαίοι εν ενεργεία τενίστες θα έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν κάποια χρήματα ακόμα στους λογαριασμούς τους σε αγώνα επίδειξης που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Δεκεμβρίου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου και θα διεξαχθεί στο Kingdom Arena παιχνίδι μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Κάρλος Αλκαράθ μπροστά σε 40.000 θεατές.

Να σημειωθεί πως μία ημέρα πριν, στις 26 Δεκεμβρίου, θα γίνει αντίστοιχο παιχνίδι ανάμεσα στην Άρινα Σαμπαλένκα και την Ονς Ζαμπέρ.

Ως τώρα, δεν έχει γίνει γνωστό το πόσα χρήματα θα λάβουν ο Σέρβος και ο Ισπανός για να κοντραριστούν στο Ριάντ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και έχοντας ως δεδομένη την πρόταση που είχε γίνει στον Ρότζερ Φέντερερ το 2018, οι δύο τενίστες θα λάβουν πάνω από 1.5 εκατ. ευρώ. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι το ποσό θα αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.

Ο αγώνας επίδειξης μεταξύ του Τζόκοβιτς και του Αλκαράθ θα γίνει λίγες ημέρες ταξιδέψουν στην Αυστραλία για το πρώτο επίσημο τουρνουά του 2024.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ