Αθλητισμος

ΠΑΟΚ: Οι πιθανοί αντίπαλοι στη φάση των «16» του Conference

Η κλήρωση και το πρόγραμμα των αγώνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ © Eurokinissi

ΠΑΟΚ: Οι πιθανοί αντίπαλοι στη φάση των «16» του Conference - Η κλήρωση και το πρόγραμμα των αγώνων

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και στη Φρανκφούρτη την Άιντραχτ, κατέκτησε την πρωτιά στον 7ο όμιλο του Europa Conference League και προκρίθηκε απευθείας στη φάση των 16 του θεσμού.

Οι Θεσσαλονικείς δεν θα υποβληθούν στην δοκιμασία των playoffs και απλά περιμένει τον αντίπαλό του απευθείας τον Μάρτιο.

Ο ΠΑΟΚ και οι υπόλοιποι επτά νικητές ομίλων θα τοποθετηθούν στους ισχυρούς της κλήρωσης, ενώ οι νικητές των playoffs θα συνθέσουν την οκτάδα των ανίσχυρων.

Να σημειωθεί πως η κλήρωση των ζευγαριών των playoffs θα αποτελείται από τους τρίτους των ομίλων Europa League και τους δεύτερους των ομίλων Europa Conference League ενώ θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Οι οκτώ νικητές (γκρουπ ανίσχυρων) θα κληρωθούν με τον ΠΑΟΚ και τους υπόλοιπους νικητές ομίλων την 23η Φεβρουαρίου στη Νιόν της Ελβετίας.

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των 16 της διοργάνωσης θα διεξαχθούν την Πέμπτη 7 Μαρτίου και οι δεύτεροι μία εβδομάδα αργότερα, την Πέμπτη 14 του μήνα.

Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης δεν μπορεί να κληρωθεί με ομάδα που επίσης θα τερματίσει στην 1η θέση της φάσης των ομίλων του Europa Conference League.

Έτσι, αυτόματα, το «άγχος» που δημιουργείται είναι αυτό από τους τρίτους του Europa League και στους δεύτερους του Europa Conference League. Φυσικά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αν «μετακομίσουν» στην διοργάνωση ως τρίτοι οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει.

Φυσικά, δεν ισχύει το ίδιο αν προκριθούν οι άλλες ομάδες των ελληνικών ομίλων, δηλαδή οι Άγιαξ, Μακάμπι Χάιφα και Μπάτσκα Τόπολα.

Στη δεδομένη φάση, γνωρίζει πως μία εκ των Στουρμ Γκρατς και Ρακόβ θα βρεθεί στα playoffs του Conference όπως και μία εκ των Σερβέτ ή Σέριφ.

Τέλος, στην κλήρωση μπορεί να βρεθεί η Γάνδη ή η Μακάμπι Τελ Αβίβ που μάχονται για την πρωτιά του ομίλου τους στο Europa Conference League και φυσικά η Άιντραχτ που έχει εξασφαλίσει την δεύτερη θέση του ομίλου του ΠΑΟΚ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.