- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Κλείδωσε» την πρόκριση o ΠΑΟΚ – Ισόπαλος 2-2 με την Αμπερντίν
Στη Γερμανία την επόμενη αγωνιστική για την πρώτη θέση
Ο ΠΑΟΚ έφερε ισοπαλία στην Τούμπα κόντρα στην Αμπερντίν, παραμένοντας στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου στο Conference League
Δεν κατάφερε να κάνει το 4x4 στον 7ο Όμιλο του UEFA Europa Conference League ο ΠΑΟΚ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 2-2 με την Αμπερντίν στην Τούμπα, έπειτα από ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με ανατροπές.
Ακόμη κι έτσι, πάντως, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης.
Ωστόσο, την πρωτιά του γκρουπ - άρα και την απευθείας συμμετοχή στους «16» - θα την «παίξει» με την Άιντραχτ στη Φραανκφούρτη στις 30 του μήνα.
Οι Λουίς Λόπες (14’) και Τζέιμι ΜακΓκραθ (70’) πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Μπάρι Ρόμπσον που αποκλείστηκε πρόωρα από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ενώ ανάμεσα στα γκολ των Σκωτσέζων βρήκαν δίχτυα οι Τάισον (23’) και Μπουάνα Αλί Σαμάτα (67’) για τους γηπεδούχους.
Ο αγώνας
Επειτα από ένα νευρικό πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, στην πρώτη οργανωμένη τους προσπάθεια. Ο Ματ Ντέβλιν έκανε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη κι έφτασε στον Λουίς Λόπες που «ρόλαρε» στο σώμα του Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ και πλάσαρε τον Ντομινίκ Κοτάρσκι για το 0-1 στο 14’. Η χαρά των «ντονς» δεν κράτησε πολύ, καθώς ο ΠΑΟΚ αντέδρασε.
Κι αν το σουτ του Στέφαν Σβαμπ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ στο 22’, στο επόμενο λεπτό ήρθε η ισοφάριση. Ο Τάισον έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, τροφοδότησε τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ, με τον Βούλγαρο να επιστρέφει την μπάλα στον Βραζιλιάνο που δε λάθεψε για το 1-1.
Στο 38’, σε σέντρα του Ραχμάν Μπάμπα, ο Στέφαν Γκάρτενμαν με προβολή έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ντούχαν Ρόος, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τους γηπεδούχους να εντείνουν την πίεσή τους αλλά να μη βρίσκουν δεύτερο τέρμα.
Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ρόος να έχει απάντηση στις προσπάθειες των Γιάννη Κωνσταντέλια (47’) και Κουλιεράκη (49’), τους Σκωτσέζους να ρίχνουν, στη συνέχεια το ρυθμό του αγώνα. Οι εκατέρωθεν αλλαγές, όμως, λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, έφεραν... αναστάτωση.
Από σέντρα του Τάισον από τα αριστερά, ο Τρόοστ-Εκόνγκ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σαμάτα, που δυο λεπτά νωρίτερα είχε μπει στο ματς, με νέα κεφαλιά έκανε το 2-1. Ούτε οι πανηγυρισμοί των «ασπρόμαυρων», όμως, κράτησαν πολύ. Η Αμπερντίν κέρδισε φάουλ 10 μέτρα έξω από την περιοχή και με ένα δυνατό δεξί σουτ ο ΜακΓκραθ εξέθεσε το τείχος και το Κοτάρσκι για το 2-2.
Στο 78’ ο Σβαμπ, με το κεφάλι, σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει και πάλι κόντρα στην Αμπερντίν ενώ το διαγώνιο σουτ του Ράφα Σοάρες στο 87’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρόος. Παρά την πίεση των «ασπρόμαυρων» το σκορ δεν άλλαξε, με την Αμπερντίν να παίρνει μία ισοπαλία γοήτρου και τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία του ομίλου.
Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, ανέβηκε στους 10 βαθμούς, τη στιγμή που η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έφτασε στους 9 έπειτα από τη νίκη με 1-0 στη Φινλανδία επί της Ελσίνκι, η οποία έμεινε στον 1 βαθμό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική κόντρα στην Τσέλιε, την οποία «σκόρπισε» με 4-0 και είναι ένα βήμα πριν τα προημιτελικά του Conference League
Πέταξε ξανά στη στρατόσφαιρα ο Μόντο
Η Μονακό των πολλών προβλημάτων έκανε την έκπληξη
Χαμηλές πτήσεις για τον Manolo στο...σπίτι του Ντουπλάντις
Ο Παναθηναϊκός του Μπενίτεθ λύγισε την Μπέτις και πάει στην Ανδαλουσία με προβάδισμα πρόκρισης
Ο Μαροκινός στράικερ συμφώνησε σε όλα και θα συνεχίσει να φοράει τα ερυθρόλευκα
Το απίθανο βίντεο της ισπανικής ομάδας πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό
Δεν θα παίξει κόντρα στη Μιρασόλ
Τα κανάλια και οι ώρες των αγώνων
Ακόμα μία πλούσια σε θέαμα βραδιά
Η ΑΕΚ συνεχίζει το σερί των νικών της στο ΒCL, επικρατώντας αυτή τη φορά της Τόφας στη Sunel Arena με 96-88
Οι δύο φίλοι θα…αναμετρηθούν αύριο στην Ουψάλα της Σουηδίας
Ραντεβού στο πεζοδρόμιο!
Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού για την αυριανή αναμέτρηση με την ισπανική ομάδα
Το «τριφύλλι» είχε κατεβάσει το λάβαρο του Μποτιρόγκα ως διαμαρτυρία για τη διαιτησία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Λίγη ώρα αφού, οι Μονεγάσκοι ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας, ο Σπανούλης είπε αντίο στην ομάδα του Πριγκιπάτου
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου 2026 σε τρεις χώρες: ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό
Πήραν τη νίκη στην πρεμιέρα τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.