Αθλητισμος

Λαϊκό προσκύνημα πριν το «τελευταίο αντίο» στον Πελέ από χιλιάδες Βραζιλιάνους (live)

Η σορός του τοποθετήθηκε σε ειδική πλατφόρμα στο κέντρο του γηπέδου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η σορός του τοποθετήθηκε σε ειδική πλατφόρμα στο κέντρο του γηπέδου
© Geoff Bruce/Central Press/Getty Images/Ideal Image

Πελέ: Λαϊκό προσκύνημα πριν το «τελευταίο αντίο» από χιλιάδες Βραζιλιάνους (live)

Το τελευταίο αντίο λένε οι Βραζιλιάνοι στον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου Πελέ, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στο στάδιο «Vila Belmiro» της Σάντος και εξελίσσεται το λαϊκό προσκύνημα. Στα 82 του, ο Πελέ άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Albert Einstein του Σάο Πάολο, από επιπλοκές του καρκίνου στο παχύ έντερο.

Το όχημα με τη σορό του Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου Πελέ, βρίσκεται στο στάδιο της Σάντος, Urbano Caldeira Stadium, καθώς θα παραμείνει εκεί για μία ημέρα, για να μπορέσουν οι φίλαθλοι του να τον αποχαιρετήσουν και να τον «δουν» μια τελευταία φορά. Στις κερκίδες έχουν τοποθετηθεί τρεις γιγαντιαίες σημαίες και γράφουν: «Ζήτω ο βασιλιάς» και «Πελέ 82 χρόνια». Έπειτα θα ακολουθήσει η νεκρώσιμη ακολουθία, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο γήπεδο, όπου ο Πελέ «μάγεψε» με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες ολόκληρο τον κόσμο.

Πελε
© Wagner Meier/Getty Images/Ideal Image
Pele
© Wagner Meier/Getty Images/Idea Image
Λαϊκό προσκύνημα πριν το «τελευταίο αντίο» στον Πελέ από χιλιάδες Βραζιλιάνους (live)

Έπειτα το φέρετρο θα φύγει από το στάδιο, για να περάσει από τους δρόμους тоυ Σάο Πάολο και από της σπίτι της 100 χρονών μητέρας του Πελέ, Σελέστε. Μετά θα ακολουθήσει η κηδεία του, η οποία θα γίνει στο Memorial Necrópole Ecumênica, οπού οι μόνοι παρόντες θα είναι τα μέλη της οικογένειας του Πελέ.

Το γραφείο Τύπου του Σάντος ανακοίνωσε ότι 5.000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο είχαν διαπιστευθεί για να καλύψουν τα γεγονότα.

Ανάμεσα σε εκείνους που αναμένεται να παρευρεθούν στην κηδεία του Πελέ, θα είναι ο πρόσφατα ορκισμένος Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο Αντιπρόεδρος Τζεράλντο Αλκμίν –μακροχρόνιος υποστηρικτής της Σάντος– και ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο

Funeral of Brazilian soccer great Pelé at Vila Belmiro Stadium | LIVE

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ