- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Β. Τσαβδαρίδου για #MeToo: Αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο λόγω εκκρεμών καταγγελιών
Η βράβευση έγινε στο περιθώριο τους διεθνούς κυπέλου ενόργανης γυμναστικής
Βάσω Τσαβδαρίδου: Γιατί η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο
Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Βάσω Τσαβδαρίδου αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο της Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για εκκρεμείς καταγγελίες που αφορούν σε κακοποίηση αθλητών. Όπως είπε, η καταγγελία που έκανε η ίδια και άλλοι 26 αθλητές στην υπόθεση #metoo στη γυμναστική παραμένει σε εκκρεμότητα.
«Θέλω σήμερα να μην πάρω αυτό το βραβείο γιατί εκκρεμεί αυτή η κατάσταση και οι καταγγέλλοντες αθλητές δεν έχουμε δικαιωθεί ηθικά ακόμα. Περιμένουμε όλοι να κάνει η ΕΠΟ αυτό που οφείλει έτσι ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα. Γιατί μόνο έτσι θα δούμε χαμόγελα και μεγάλες επιτυχίες. Δεν θέλω να μειώσω στο ελάχιστο τη στιγμή αυτή», είπε, εξηγώντας γιατί δεν παρέλαβε το βραβείο.
Η βράβευση έγινε στο περιθώριο του διεθνούς κυπέλου ενόργανης γυμναστικής στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, στην Καλαμαριά.
Η υπόθεση των καταγγελιών των αθλητών της γυμναστικής είχε προκαλέσει σάλο καθώς στρέφονταν κατά προπονητών και παραγόντων. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, κακοποιούσαν τις ανήλικες αθλήτριες για να έχουν καλύτερες επιδόσεις, ενώ είχαν γίνει αναφορές και για σεξουαλική παρενόχληση.
Οι περιγραφές των αθλητριών για τα μαρτύρια που περνούσαν είχαν συγκλονίσει. Όμως παρά την παρέμβαση του εισαγγελέα, η δικογραφία με τις 22 πρώτες καταγγελίες είχε τεθεί στο αρχείο καθώς οι πράξεις είχαν παραγραφεί. Αυτό που προξένησε εντύπωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι πως και η γυμναστική ομοσπονδία, δεν παρέπεμψε τις καταγγελίες στα πειθαρχικά όργανα της, με το αιτιολογικό ότι παραγράφηκαν ποινικά, παρότι τα πειθαρχικά αδικήματα δεν εμπίπτουν σε καθεστώς παραγραφής στην ομοσπονδία.
Πάντως η υπόθεση εξετάζεται σε πειθαρχικό επίπεδο από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «τριφύλλι» θα παίξει με μειονέκτημα έδρας
Οι Πειραιώτες θα παίξουν με τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ των «μπλαουγκράνα» και της Μονακό
Ο θρύλος του ποδοσφαίρου πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου 2020
Joga bonito από τους legends της Σελεσάο
Δεν έχουν δοθεί ωστόσο ονόματα στη δημοσιότητα
Το όνομα που φιγουράρει στη λίστα των «ελαφιών»
Ακόμα μία τεράστια κίνηση από την γερμανική ομάδα
Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης
Το σχόλιο του άσου του Παναθηναϊκού
Η ανάρτησή του στο Instagram
Το σενάριο για Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στα playoffs της Euroleague
Όταν το ρολόι έδειξε 19:26 (χρονολογία ίδρυσης), οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν… φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους
Οι δηλώσεις ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Μονακό
Τεράστια η ζήτηση για ένα «μαγικό» χαρτάκι
«Σας λέω, αν παίξετε την Κυριακή όπως παίξατε χθες, καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να σας νικήσει. Καμία»
Ποιους συμπεριέλαβε στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν
Συνεχίζεται η «κατηφόρα» για τον Έλληνα τενίστα
Από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Ένας αιώνας ασπρόμαυρης κληρονομιάς
Πρωταγωνιστές του ματς, Μαρτίνς και Ροντινέι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.