Αθλητισμος

Μουντιάλ 2022: Ανακοινώθηκε η αποστολή της Αγγλίας για το Κατάρ - Τα πρόσωπα έκπληξη

Οι εκλεκτοί του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και ποιοι γνωστοί παίκτες μένουν εκτός διοργάνωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανακοινώθηκε η αποστολή της εθνικής Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου - Ποιοι ταξιδεύουν στο Κατάρ και ποιοι μένουν εκτός Μουντιάλ 2022.
O Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανακοίνωσε την 26μελή αποστολή της εθνικής Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ © EPA/Andrew Yates

Ανακοινώθηκε η αποστολή της εθνικής Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου - Ποιοι ταξιδεύουν στο Κατάρ και ποιοι μένουν εκτός Μουντιάλ 2022.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πήρε την αναπάντεχη απόφαση να συμπεριλάβει τον Τζέιμς Μάντισον στην αποστολή της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο πλέι μέικερ της Λέστερ, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα το 2022, φοβόταν ότι θα τον αγνοούσε στο Μουντιάλ 2022 ένας προπονητής που τον είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν μόνο μια φορά: Ως αλλαγή στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος επί του Μαυροβουνίου τον Νοέμβριο του 2019.

Ο Σάουθγκεϊτ ανακάλεσε επίσης τον Μάρκους Ράσφορντ, επιβραβεύοντας τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την επιστροφή του σε καλή αγωνιστική κατάσταση και βρήκε επίσης χώρο για τους Μπεν Γουάιτ, Κάλουμ Γουίλσον και Κόνορ Γκάλαχερ.

Ο Γουάιτ, ο οποίος καλύπτει δυνητικά όλες τις θέσεις της άμυνας, θα προσφέρει μια επιλογή στη θέση του δεξιού μπακ, με τον Ρις Τζέιμς να αποκλείεται λόγω τραυματισμού στο γόνατο, και θα προσφέρει επίσης βάθος στα σέντερ μπακ, όπου οι Φικάιο Τομόρι και Μαρκ Γκουέχι έχουν αποκλειστεί.

Gareth Southgate Media Conference | England's World Cup 2022 Squad

Στην αποστολή της Αγγλίας συμπεριλήφθηκε ο Τρεντ Αλεξάντερ - Άρνολντ της Λίβερπουλ, παρότι διανύει κακή σεζόν, ενώ ο Σάουθγκεϊτ επέλεξε το δίδυμο της Μάντσεστερ Σίτι Κάιλ Γουόκερ και Κάλβιν Φίλιπς στην 26μελή ομάδα του για το Κατάρ, παρόλο που ο πρώτος αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στη βουβωνική χώρα στις 4 Οκτωβρίου.

Ο Φίλιπς δεν έπαιξε καθόλου αυτή τη σεζόν, κυρίως λόγω μιας επέμβασης στον ώμο στα τέλη Σεπτεμβρίου, αν και επέστρεψε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στο Καραμπάο Καπ την Τετάρτη.

Ο Σάουθγκεϊτ είπε ότι ο Γουόκερ δεν επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, αλλά θα ήταν διαθέσιμος πριν από το τέλος της φάσης των ομίλων και ότι η ενδεχόμενη επιλογή του μεγάλου απόντα Ρις Τζέιμς θα είχε «κριθεί αλαζονική σε ορισμένους κύκλους», όταν ο παίκτης της Τσέλσι δεν θα ήταν έτοιμος μέχρι τα τελευταία στάδια.

Μουντιάλ 2022: Η αποστολή της Αγγλίας για το Κατάρ

  • Τερματοφύλακες: Άαρον Ράμσντεϊλ (Άρσεναλ), Νικ Πόουπ (Νιούκαστλ), Τζόρνταν Πίκφορντ (Έβερτον)
  • Αμυντικοί: Χάρι Μαγκουάιρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπεν Γουάιτ (Άρσεναλ), Κάιλ Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι), Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Κίεραν Τρίπιερ (Νιούκαστλ), Κόνορ Κόουντι (Έβερτον), Έρικ Ντάιερ (Τότεναμ)
  • Μέσοι: Ντέκλαν Ράις (Γουέστ Χαμ), Τζουντ Μπέλιγχαμ (Ντόρτμουντ), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Μέισον Μάουντ (Τσέλσι), Κόνορ Γκάλαχερ (Τσέλσι), Κάλβιν Φίλιπς (Μάντσεστερ Σίτι)
  • Επιθετικοί: Τζακ Γκρίλις (Μάντσεστερ Σίτι), Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι), Τζέιμς Μάντισον (Λέστερ), Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), Ραχίμ Στέρλινγκ (Τσέλσι), Κάλουμ Γουίλσον (Νιούκαστλ)
  • Προπονητής: Γκάρετ Σάουθγκεϊτ

Δεύτερος όμιλος: Αγγλία, Ιράν, ΗΠΑ, Ουαλία

Μουντιάλ 2022: Το πρόγραμμα της Αγγλίας στον δεύτερο όμιλο

21 Νοεμβρίου
15:00 Αγγλία – Ιράν

25 Νοεμβρίου
21:00 Αγγλία – ΗΠΑ

29 Νοεμβρίου 
21:00 Ουαλία – Αγγλία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ