Αθλητισμος

Eurobasket: Ως πού μπορεί να φτάσει αυτή η Εθνική - Το καθοριστικό ματς σήμερα με την Ουκρανία

Τα σενάρια για την επόμενη φάση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτή είναι η 12αδα της Ελλάδας για το Ευρωμπάσκετ
Γιάννης Αντετοκούνμπο © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Εθνική Ελλάδος: Η Επίσημη Αγαπημένη εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της ως τώρα αλλά όλα θα κριθούν από το ματς με την Ουκρανία (6/09, 18:00).

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε της Μεγάλης Βρετανίας στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του φετινού Eurobasket και εξασφάλισε την πρόκρισή της και την παρουσία της στην νοκ-αουτ φάση της μεγάλης διοργάνωσης στο Βερολίνο

Ωστόσο, ο δρόμος της επίσημης αγαπημένης δεν είναι στρωμένος με... ροδοπέταλα. Κι αυτό γιατί παρά την πρόκρισή της, η οποία είναι δεδομένη, η Ουκρανία έχει πετύχει επίσης το 3 στα 3 και μάλιστα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση, πάνω από την Ελλάδα.

Τα δεδομένα αυτά δίνουν άρωμα «τελικού» στην σημερινή αναμέτρηση μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων. Κι αυτό διότι η σημερινή νικήτρια θα είναι και αυτή που θα κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου τους. 

Eurobasket: Οι διασταυρώσεις που θα προκύψουν

Πρώτος και δεύτερος όμιλος

  • Ο πρώτος του 1ου ομίλου αντιμετωπίζει τον τέταρτο του 2ου.
  • Ο δεύτερος του 1ου ομίλου αντιμετωπίζει τον τρίτο του 2ου.
  • Ο τρίτος του 1ου ομίλου αντιμετωπίζει τον δεύτερο του 2ου.
  • Ο τέταρτος του 1ου ομίλου αντιμετωπίζει τον πρώτο του 2ου.

Τρίτος και τέταρτος όμιλος

  • Ο πρώτος του 3ου ομίλου αντιμετωπίζει τον τέταρτο του 4ου.
  • Ο δεύτερος του 3ου ομίλου αντιμετωπίζει τον τρίτο του 4ου.
  • Ο τρίτος του 3ου ομίλου αντιμετωπίζει τον δεύτερο του 4ου.
  • Ο τέταρτος του 3ου ομίλου αντιμετωπίζει τον πρώτο του 4ου.

Με ποιον θα παίξει η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση

Όπως είδαμε παραπάνω, οι δύο πιθανές αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας είναι εκείνες που θα τερματίσουν στην τρίτη και την τέταρτη θέση του τέταρτου ομίλου. Σε περίπτωση που η Εθνική Ελλάδος τερματίσει πρώτη θα παίξει με τον τέταρτο του τέταρτου ομίλου. Αν, όμως, ηττηθεί από την Ουκρανία, θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα κατακτήσει την τρίτη θέση του τέταρτου ομίλου.

Σε τι μεταφράζεται αυτό εν προκειμένω; Αυτή τη στιγμή στον τέταρτο όμιλο στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ισραήλ με ρεκόρ 2-1, όσο έχει όμως και η Πολωνία, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση λόγω καλύτερης επίθεσης. Δεδομένου ότι η Πολωνία αντιμετωπίζει την αδύναμη Ολλανδία και το Ισραήλ την πανίσχυρη Σερβία, οι Πολωνοί θα πάνε στο 3-1 ενώ οι Ισραηλινοί στο 1-3 και φυσικά «μπλέκουν» για την υπόθεση πρόκρισης.

Ως προς την τέταρτη θέση, τώρα, εκεί μονομαχούν Τσέχοι και Φινλανδοί. Και οι δύο Εθνικές βρίσκονται στο 1-2 ενώ σήμερα αναμετρώνται με έπαθλο το 2-2 και όνειρο της τρίτης θέσης.

Ποια είναι όμως τα πιθανότερα σενάρια; Αν όλα πάνε όπως δείχνουν από την αρχή του Eurobasket, τότε οι Πολωνοί θα παραμείνουν στη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θα ανέβουν Φινλανδοί και οι Τσέχοι θα παλέψουν στην τελευταία αγωνιστική με τους Ισραηλινούς για την τέταρτη θέση. Συνεπώς, αν η Εθνική μας καταταγή πρώτη, τότε θα αναμετρηθεί είτε με Τσέχους είτε με Ισραηλινούς, ενώ αν έρθει δεύτερη, θα παίξει με τους Φινλανδούς. Φυσικά, όλα αυτά παραμένουν σε επίπεδο σεναρίων και τα σενάρια δεν αγωνίζονται στα παρκέ όπερ και σημαίνει πως όλα μπορεί να αλλάξουν στις δύο επόμενες αγωνιστικές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ