- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στέφανος Τσιτσιπάς: Άντεξε στην πίεση και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros
Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε με 3-1 σετ τον Ζντένεκ Κόλαρ
O Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε στον τρίτο γύρο του Roland Garros. Ο Έλληνας τενίστας νίκησε δύσκολα με 3-1 σετ τον Ζντένεκ Κόλαρ.
O Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο Roland Garros και αυτή με αρκετά δύσκολο τρόπο, επί του Τσέχου Ζντένεκ Κόλαρ με 3-1 σετ (6-3, 7-6, 6-7, 7-6) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του φημισμένου Grand Slam.
Ο Έλληνας πρωταθλητής αν και προηγήθηκε 2-0 δεν «καθάρισε» το ματς, με αποτέλεσμα να δώσει τη δυνατότητα στον αντίπαλό του να μειώσει και να φτάσει μία ανάσα από το 2-2 στα σετ, κάτι που εάν συνέβαινε σαφώς και θα έφερνε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση το νο4 του κόσμου. Τελικά μετά από 4 ώρες και 8 λεπτά αγώνα έφτασε στη νίκη απέναντι στον αξιόμαχο Κόλαρ και για 4η σερί σεζόν θα βρεθεί στους «32» του Roland Garros.
Το Σάββατο (28/5), ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον 23χρονο Σουηδό, Μίκαελ Ίμερ (νο95 στον κόσμο), ο οποίος απέκλεισε νωρίτερα τον Ντάνιελ Έβανς, με 6-3, 3-6, 6-2, 6-3.
For the two sets to love lead 🤌
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 26, 2022
Bravo, @steftsitsipas #RolandGarros pic.twitter.com/eEP47F4ltZ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros – Ο αγώνας
Σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Λορέντσο Μπουζέτι, όπου βρέθηκε να χάνει 2-0 και χρειάστηκε υπερπροσπάθεια στη συνέχεια για να φτάσει στην ανατροπή, ο 23χρονος πρωταθλητής παρουσιάστηκε βελτιωμένος και πιο... υποψιασμένος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.
Μπήκε δυνατά, έκανε εύκολα το 1-0 (6-3), αλλά και πάλι στην πορεία του αγώνα έκανε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Κόλαρ να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του δεύτερου σετ. Ο Τσιτσιπάς, που βρέθηκε να χάνει με 4-1 στα game, ισοφάρισε σε 4-4 και τα πάντα κρίθηκαν στο tie break, όπου κατάφερε να φτάσει στο 2-0 με 7-6 (8).
Η μάχη συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ, με τους δύο «μονομάχους» να βαδίζουν «χέρι χέρι» σε όλη τη διάρκειά του. Το νο134 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος προερχόταν από τους προκριματικούς και από τέσσερα ματς στο τουρνουά κι έχοντας κάνει την έκπληξη στην πρεμιέρα απέναντι στον Πούιγ, κατάφερε να σταθεί όρθιος στο tie break και με 7-6 (3) να μειώσει σε 2-1 και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Stefanos survives ‼️@steftsitsipas outlasts world No. 134 Zdenek Kolar 6-3, 7-6(8), 6-7(3), 7-6(7) in an epic lasting four hours and six minutes.#RolandGarros pic.twitter.com/tFWQeuP7qq
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 26, 2022
Η εξέλιξη του ματς και τα μεγάλα χτυπήματα που έβρισκε ο 27χρονος Τσέχος εκνεύρισαν τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έχασε τη ψυχραιμία του κι αυτό φάνηκε όταν έκανε το break στο 5ο game του 4ου σετ και προηγήθηκε με 3-2. Στη συνέχεια δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το σερβίς του κι ενώ είχε την ευκαιρία για το 4-2, ο αντίπαλός του ισοφάρισε σε 3-3.
Όπως συνέβη και στα δύο προηγούμενα σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους κι έλυσαν ξανά τις διαφορές τους στο tie break για τρίτη σερί φορά στο ματς. Ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» και πίσω στο σκορ με 6-2, αλλά δεν το έβαλε κάτω και με 5 συνεχόμενους πόντους δεν επέτρεψε στον Κόλαρ να ισοφαρίσει. Ο Τσέχος έκανε το 7-7, αλλά ο Τσιτσιπάς είχε το μομέντουμ κι έφτασε στη νίκη με 9-7.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για τον «τελικό» με τον Άγιαξ την Τετάρτη
Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς τραυματίστηκε στη δεξιά γάμπα στο πρώτο ημίχρονο της εντός έδρας ήττας με 102-100 από τους Ντένβερ Νάγκετς
H συγκινητική ανάρτηση του Παναθηναϊκού
Στελέχη εκφράζουν «βαθιά ντροπή» μετά τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και τις απειλές για τη Γροιλανδία
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στον ημιτελικό και δε θα καθίσει στον πάγκο για τον μικρό τελικό
Μετά από 16 χρόνια στο NBA ο Κόρι Τζότζεφ ντύνεται στα ερυθρόλευκα
Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα διεκδικήσει το πρώτο μετάλλιο ιστορίας της στη διοργάνωση
Η πρώτη ήττα της Εθνικής ήρθε στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν διαπρέπει στο NWSL
Με συνολικά πέντε αλλαγές η ομάδα που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου τον περασμένο Ιούλιο στη Σιγκαπούρη
Το κανάλι και η ώρα μετάδοσης
Σε ποια βαθμολογική θέση βρίσκονται
Έχουν εξασφαλίσει και οι δύο την πρόκριση στην επόμενη φάση
Μετά τις νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και την ισοπαλία του Παναθηναϊκού
Τελευταία αγωνιστική οι πράσινοι αντιμετωπίζουν τη Ρόμα
Πλήρωσε την αφλογιστία του στο 4ο δεκάλεπτο
Βλέπει ακόμη και 8άδα η ομάδα του Λουτσέσκου
Χτίζει σερί νικών και ανεβαίνει στη βαθμολογία της Euroleague
Ο Αμερικανός σχολιαστής δεν δίστασε να ασκήσει κριτική και στο ρόστερ που πλαισιώνει τον Αντετοκούνμπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.