Αθλητισμος

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Ματς-έπος ο πρώτος ημιτελικός του Champions League

Η ρεβάνς της Μαδρίτης θα κρίνει το εισιτήριο της πρόκρισης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντε Μπρόινε και Φόντεν πανηγυρίζουν τον πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Σίτι
Ντε Μπρόινε και Φόντεν πανηγυρίζουν τον πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Σίτι © EPA

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Αγώνας που μετατράπηκε σε σόου με γκολ και θέαμα με τελικό νικητή τους «πολίτες».

Χάρμα ιδέσθαι ήταν ο πρώτος ημιτελικός του φετινού Champions League μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης με τους «πολίτες» να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης μετά τη νίκη τους με 4-3.

Ο αγώνας ήδη από το ξεκίνημά του προμήνυε την εξέλιξή του αφού μόλις στο 2ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε. Στο 11' ο Γκαμπριέλ Χεσούς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με όλους να πιστεύουν πως επρόκειτο για one... team show.

Λογάριαζαν, ωστόσο, χωρίς τον... Γάλλο ξενοδόχο. Ο Καρίμ Μπενζεμά «χτύπησε» για ακόμα μία φορά και με πανέμορφο τελείωμα στο 33' έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Το 2-1 έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για ανασύνταξη αλλά και με πολλές υποσχέσεις για περισσότερα γκολ στο δεύτερο μέρος.

Και έτσι έγινε. Στο 52' ο Φόντεν ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 υπέρ της Σίτι αλλά μόλις για τρία λεπτά αφού ο Βινίσιους στο 55' μείωσε εκ νέου για τη Ρεάλ Μαδρίτης σε 3-2.

Στο 74' ήταν η σειρά του Μπερνάρντο Σίλβα να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ κάνοντας το 4-2. Ο Καρίμ Μπενζεμά, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα στο 82' έγραψε το τελικό 4-3 και έδωσε στην Ρεάλ το φιλί της ζωής που την κράτησε ζωντανή ενόψει της ρεβάνς στη Μαδρίτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς (36′ Φερναντίνιο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Ζεσούς (83′ Στέρλινγκ), Φόντεν

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Άλαμπα (46′ Νάτσο), Μεντί, Μόντριτς (79′ Θεμπάγιος), Κρόος, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (70′ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ