- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ριζικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοινώνονται σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς.
Τα βασικά σημεία των επικείμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, καθώς και τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας παρουσιάζει σήμερα η Κυβέρνηση.
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.
Μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούν, θα υπάρχουν:
- Πολύ αυστηρές προβλέψεις για τη λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων και των Παραρτημάτων τους (Σύνδεσμοι),
- Άμεση σύνδεση των ΠΑΕ/ΚΑΕ και ερασιτεχνικών σωματείων με τη λειτουργία των Λεσχών και διοικητικές κυρώσεις,
- Δημιουργία ψηφιακού μητρώου μελών των Λεσχών κ.λπ
Επίσης, βασικό μέτρο θα αποτελέσει τόσο η αυστηροποίηση του ιδιώνυμου (με κανένα παράθυρο για αναστολή έκτισης ποινής), καθώς και η απαγόρευση χρήσης κουκούλων από τους φιλάθλους και γενικότερα οτιδήποτε δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη αναγνώριση των προσώπων.
Θα ανακοινωθούν ακόμα, η κύρωση από τη Βουλή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια και την προστασία σε αθλητικά γεγονότα:
- Η υποχρεωτική είσοδος στις θύρες των οργανωμένων μόνο με εισιτήρια διαρκείας και έλεγχο ταυτοπροσωπίας,
- Η εντατικοποίηση των ελέγχων στους συνδέσμους των ομάδων,
- Η εκπαίδευση των αστυνομικών με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα κλπ.
Μία εικόνα για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας-χουλιγκανισμού, έδωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάνος, σε δηλώσεις του χθες στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα».
«Η Κυβέρνηση, η Πολιτεία, ανταποκρίνεται στην απόλυτη λαϊκή απαίτηση να μπει ένα τέλος στην οπαδική βία και τον χουλιγκανισμό. Πρώτον, σύνδεσμοι χούλιγκαν, τέλος», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Η Ελληνική Αστυνομία, ήδη έχει κλείσει δεκάδες αυτήν την περίοδο και θα κλείσει και οι υπόλοιποι που λειτουργούν παρανόμως. Η λειτουργία των λεσχών φιλάθλων θα γίνει υπό προϋποθέσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σήμερα. Και δεύτερον, όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι ποινές αυστηροποιούνται. Να ξέρουν καλά όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να μετέχουν σε επεισόδια οπαδικής βίας, σε χουλιγκανικές δράσεις θα τιμωρούνται με ποινές στέρησης της ελευθερίας, δεν πρόκειται να υπάρχει καμία αναστολή. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο. Οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ, σε ποδόσφαιρο και σε μπάσκετ πρέπει να βάλουν πλάτη σε αυτήν την υπόθεση και να συνειδητοποιήσουν ότι η δύναμή τους, δεν είναι οι χούλιγκαν. Η δύναμή τους είναι να υπάρχει ηρεμία, ψυχαγωγία, μια όμορφη ατμόσφαιρα, μέσα στα γήπεδα, για να προσελκύσουν τις οικογένειες. Να πηγαίνει η οικογένεια στο γήπεδο, να πηγαίνουν τα νέα παιδιά και να χαίρονται το θέαμα και τον αθλητισμό, είτε είναι ποδόσφαιρο είτε είναι μπάσκετ, είτε είναι οποιοδήποτε άθλημα. Η δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι να τα τηρήσει σε απόλυτο βαθμό μέτρα. Κι απ’ ό,τι είδατε, η Αστυνομία, όχι απλώς δεν χαρίζεται σε κανέναν αλλά κάνει πράξη το ότι: ο Νόμος είναι Νόμος, ισχύει για όλους , ανεξάρτητα από την θέση τους στο δημόσιο σύστημα ή την οικονομική τους ισχύ. Οι σύνδεσμοι που έχουν κλείσει αυτήν την περίοδο των χούλιγκανς είναι σύνδεσμοι απ΄ όλες τις ομάδες, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν γιατί έχουμε αυτήν υπόθεση υποχρέωση και καθήκον από τον Ελληνικό λαό».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρωταγωνιστής στο Πριγκιπάτο ο Έλληνας αστέρας των Μπακς
Ο ποδοσφαιριστής έφυγε στα 33 του χρόνια
Σε φιλικό της Δανίας με την Ουκρανία
Σε τελικό-θρίλερ με τον Φλάβιο Κομπόλι
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζητάει τιμωρία Παναθηναϊκού και Γιαννακόπουλου από την ΔΕΑΒ
Τα φαβορί για την πρόκριση, με Ουζμπεκιστάν και ΛΔ Κονγκό να κυνηγούν την υπέρβαση
Θα είναι η τέταρτη φορά και η… τυχερή;
Οι δύο ομάδες έμειναν εκτός Μουντιάλ και ολοκληρώνουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για τη σεζόν 2025-26
Τι περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό «μενού» των αθλητικών μεταδόσεων
Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ
Η Τενερίφη πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των πλέι οφ της Liga ACB
Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Τάσος Δουβίκας έδωσαν το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της φιλικής αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδας με αντίπαλο την Ιταλία
Η 19χρονη είναι η νέα βασίλισσα του Roland Garros
Η ανάρτηση του Greek Freak
Μπαράζ ανακοινώσεων και καταγγελιών και από τις δύο πλευρές
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή, η επιστροφή της Αυστρίας και τα όνειρα Αλγερίας και Ιορδανίας
Έντονο το τρίτο ημίχρονο των ελληνικών τελικών στο μπάσκετ - Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση
Έκανε καταγγελία προς τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.