Αθλητισμος

Γιωρίκας Πιλίδης: Αντιμέτωπος με πολυετή αποκλεισμό

Μετά τα όσα είπε στο Survivor

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιωρίκας Πιλίδης: Αντιμέτωπος με πολυετή αποκλεισμό
Γιωρίκας Πιλίδης © YouTube

Γιωρίκας Πιλίδης: Κινδυνεύει με πολυετή αποκλεισμό αν δεν αποδείξει τις καταγγελίες για στημένους αγώνες.

Με πολυετή αποκλεισμό από τους αγώνες κινδυνεύει ο Γιώργος Πιλίδης μετά τις δηλώσεις του για στημένους αγώνες. Πιο συγκεκριμένα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πάλης αποκάλυψε στο Survivor ότι του είχε ζητηθεί να στήσει τον τελικό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

Μετά την αντίδραση της ΕΛΟΠ, δηλώσεις για τα όσα ισχυρίστηκε ο Γιωρίκας Πιλίδης έκανε και ο αντιπρόεδρος της United Wrestling, Θοδωρής Χαμάκος. Ο κ. Χαμάκος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο Πιλίδης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις άμεσα στην επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας, ώστε να ερευνηθεί το ζήτημα και να αποδοθούν οι ανάλογες ποινές».

 

Αν δεν γίνει, τότε κινδυνεύει με αποκλεισμό ως και τέσσερα χρόνια από τους αγώνες, σύμφωνα με το καταστατικό της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Συμβούλιο του Νησιού - «Βόμβα» Πιλίδη: Μου έχουν ζητήσει να στήσουμε τελικό Ευρωπαϊκού | Survivor

Γιωρίκας Πιλίδης: Η ανακοίνωση της ΕΛΟΠ

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης δηλώνει ρητά ότι ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψή της προσπάθεια χειραγώγησης αγώνων των αθλητών της, ενώ ούτε ο Γιώργος Πιλίδης, ούτε άλλος αθλητής-τρια της ομοσπονδίας μας, έχει αναφέρει ποτέ επίσημα ή ανεπίσημα τίποτα σχετικό. Η ΕΛΟΠ, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια χειραγώγησης αγώνων, ενώ συντάσσεται απόλυτα στο πλευρό του υφυπουργείο Αθλητισμού, της ΓΓΑ, της ΕΟΕ και όλων των φορέων που έχουν ως στόχο τον καθαρό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Πιλίδης βρίσκεται εκτός Ελλάδας και η δήλωσή του έγινε σε τηλεοπτικό παιχνίδι, δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον αθλητή.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα περιμένει να επιστρέψει και μέσω των θεσμικών της οργάνων να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις με σκοπό να διαλευκάνει την υπόθεση και θα κινηθεί αρμοδίως για να μη μείνει καμία σκιά στο άθλημα της Πάλης.Καλούμε και ενθαρρύνουμε όλους τους αθλητές – τριες και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας μας, σε όλες τις βαθμίδες, οποιαδήποτε στιγμή υποπέσει στην αντίληψή τους περιστατικό χειραγώγησης αγώνων, να το αναφέρουν στην ομοσπονδία και να εργαστούμε από κοινού για την πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Τέλος η Ελληνική Ομοσπονδία θα ενημερώσει επισήμως την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πάλης, όπου οι αναφερόμενοι αγώνες έγιναν υπό την εποπτεία τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δική τους έρευνα για τέτοιου είδους καταδικαστέα φαινόμενα».

 

 

Γιωρίκας Πιλίδης: Η αντίδραση Αυγενάκη

Αντίδραση υπήρξε και από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter τόνισε ότι ο Γιωρίκας Πηλίδης «οφείλει άμεσες εξηγήσεις».

Αναλυτικά, ο κ. Αυγενάκης έγραψε: «Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής μας στην Ελευθέρα Πάλη, Γιώργος Πιλίδης, οφείλει άμεσες εξηγήσεις για την απόπειρα προσέγγισής του & χειραγώγησης ευρωπαϊκού τελικού, όπως ανέφερε χτες στο @SurvivorGreece.
Ο καθαρός αθλητισμός είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».

Σημειώνεται ότι ο Γιωρίκας Πιλίδης έχει αγωνιστεί σε τρεις τελικούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην καριέρα του. Το 2019 στη Σερβία, το 2016 στη Σουηδία και το 2017 στη Βοσνία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ