Αθλητισμος

Ο Tζόκοβιτς φέρεται να έχει συλληφθεί από την αστυνομία

Στα χέρια του Υπουργού Μετανάστευσης η τύχη του Σέρβου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με το τρόπαιο του Australian Open στη Μελβούρνη © EPA/DAVE HUNT
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς © EPA/DAVE HUNT

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φέρεται να έχει συλληφθεί στη Μελβούρνη, λίγη μόνο ώρα μετά τη νίκη του στο δικαστήριο, για τη βίζα με την οποία ταξίδεψε στην Αυστραλία.

Οι αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας φέρονται να συνέλαβαν τον Σέρβο τενίστα λίγο μετά την αθώωσή του από δικαστήριο της χώρας για την υπόθεση που αφορούσε το αν μπορεί να παραμείνει στο αυστραλιανό έδαφος. 

Ο πατέρας του αθλητή μιλώντας στο The Pavlovic Today είπε ότι ο γιος του είναι υπό κράτηση, με τους δικηγόρους του να αποφασίζουν πώς θα κινηθούν από εδώ και στο εξής. O αδελφός του Τζόρτζε δήλώσε σχετικά «‘Ολα αυτά είναι πολιτική. Είμαστε συνδεμένοι σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θέλουν να το φυλακίσουν. Ο Νόβακ βρίσκεται με τους δικηγόρους του στους χώρους όπου έγινε η δίκη και αυτή τη στιγμή εξετάζει τις επιλογές του. Αυτή ήταν μια μεγάλη ήττα για τις αυστραλιανές αρχές και τους είναι δύσκολο να την αντέξουν».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ανταποκριτής της The Telegraph, Όλιβερ Μπράουν, έγραψε: «Σημαντική αστυνομική παρουσία στο γραφείο των δικηγόρων του Τζόκοβιτς στο Collins St της Μελβούρνης. Λευκά βαν που κατευθύνονται σε υπόγειο πάρκινγκ. Αναφορές πως η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας κατευθύνεται για να τον συλλάβει. Ο υπουργός Μετανάστευσης έχει στη διάθεσή του 4 ώρες για να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του». 

 

Γιατί μπορεί να απελαθεί ο Τζόκοβιτς παρά την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του 

Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανέφερε εξάλλου μετά την απόφαση ότι οι μη υπήκοοι Αυστραλίας, δεν είχαν δικαίωμα εγγυημένης εισόδου στην χώρα, ενώ αμφισβήτησε την διεκδικούμενη εξαίρεση και τόνισε ότι ακόμη κι εάν ο Τζόκοβιτς κερδίσει την δικαστική αγωγή, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να τον κρατήσει ξανά και να τον απομακρύνει από την χώρα. Αν γίνει αυτό, τότε για τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου στη χώρα.

​Μάλιστα, ο δικηγόρος που ενεργεί για την κυβέρνηση, Christopher Tan, είχε πει στο δικαστήριο, ότι ο υπουργός Μετανάστευσης (που είναι ο Alex Hawke) θα εξετάσει τώρα εάν θα ασκήσει το δικαίωμά του αυτό για εκ νέου ακύρωση της βίζας του Νο 1 τενίστα στον κόσμο.

Σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του νόμου περί μετανάστευσης, ο Alex Hawke μπορούσε να ισχυριστεί πως υπάρχει λόγος να ακυρωθεί η βίζα του – στην προκειμένη περίπτωση για υποτιθέμενη απειλή για τη δημόσια υγεία επειδή δεν είναι εμβολιασμένος. Επίσης, μπορεί να ισχυριστεί πως είναι προς το δημόσιο συμφέρον η ακύρωση της βίζας του.

Η απόφαση του Hawke αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες ενώ σε περίπτωση που αποφασίσει την απέλαση του Τζόκοβιτς, τότε οι νομικοί του εκπρόσωποι έχουν δικαίωμα για νέα έφεση, με τις ελπίδες συμμετοχής του Σέρβου στο τουρνουά, να μειώνονται δραματικά.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY