- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βραβεία ΠΣΑΤ: Αντετοκούνμπο, Σάκκαρη και Εθνική Πόλο οι κορυφαίοι
Δάκρυσε για την εθνική Πόλο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Βραβεία ΠΣΑΤ: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, η Μαρία Σάκκαρη και η εθνική Πόλο Ανδρών οι κορυφαίοι της χρονιάς.
Τον τίτλο των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς, στα βραβεία του ΠΣΑΤ, κέρδισαν και φέτος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαρία Σάκκαρη. Οι δύο αθλητές είχαν κερδίσει και πέρυσι τον τίτλο, μόνο που λόγω κορωνοϊού η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ.
Πριν ανακοινωθούν τα βραβεία των κορυφαίων, στην εκδήλωση τιμήθηκαν όσοι κατέκτησαν μετάλλια στο Τόκιο: (Εθνική πόλο, Ντούσκος, Τεντόγλου και Πετρούνιας, με τους τελευταίους δύο να απουσιάζουν από την εκδήλωση), αλλά και όσοι διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Στους άνδρες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε την ψήφο των αθλητικών συντακτών. Φυσικά, δεν μπορούσε να είναι παρών στην εκδήλωση, ωστόσο έστειλε ένα μήνυμά στην εκδήλωση.
«Ευχαριστώ για την αναγνώριση. Πάντα προσπαθώ να δίνω χαρά στους Ελληνες και να εμπνέω τα νέα παιδιά, όπως έκαναν οι παλιοί το ίδιο με εμένα. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία», ανέφερε ο Greek Freak.
Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε στην εκδήλωση για να παραλάβει το βραβείο και ανέβηκε συγκινημένη στη σκηνή:
«Θα προσπαθήσω να μην συγκινηθώ. Ηταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους, μια δύσκολη περίοδος για την ανθρωπότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση από το να κλείνει η χρονιά με αυτόν τον τρόπο. Είναι τεράστια τιμή να κουβαλάω την Ελλάδα μαζί μου στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά τους».
Δάκρυσε για την Εθνική Πόλο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα για το 2021, στη «Γιορτή των Κορυφαίων 2021» του ΠΣΑΤ που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία της ανδρικής ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ και της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανέλαβε να δώσει το βραβείο στην κορυφαία ομάδα της χρονιάς, με την ίδια να μην κρύβει τη συγκίνησή της.Βουρκωμένη, μίλησε για τα όσα είχε πει ο αρχηγός της Εθνικής τότε στο Τόκιο, Γιάννης Φουντούλης.
Αφού πρώτα πήρε τον λόγο ο Θοδωρής Βλάχος, προκειμένου να μιλήσει εκ μέρους της ομάδας, στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία είπε:
«Και οι τρεις ομάδες μάς έκαναν υπερήφανους, αυτά όμως τα παιδιά έτυχε να παρακολουθήσω αγώνα με τον αγώνα. Είχα ένα προαίσθημα, φαινόντουσαν, πήγαιναν καλά σε όλη την πορεία και θριάμβευσαν. Αυτό όμως που με συγκίνησε διπλά και με έκανε διπλά περήφανη είναι το ήθος τους».
Συνεχίζοντας, σημείωσε: «Γιατί όταν ο αρχηγός τους εκείνο το βράδυ είπε, αν θυμάμαι καλά, ότι ντρέπονται για τη χαρά τους (που κατέκτησαν το μετάλλιο εν μέσω πυρκαγιών στη χώρα), ομολογώ ότι τότε έκλαψα. Και είμαι διπλά συγκινημένη για τη βράβευσή τους». Σε εκείνο το σημείο βούρκωσε και δεν μπορούσε να συνεχίσει, εν μέσω χειροκροτημάτων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχασε την ευκαιρία για κορυφή ο «Δικέφαλος»
Το σύνολο του Παναγιώτη Χριστοφιλέα πήρε ένα τεράστιο τρίποντο απέναντι στον «Δικέφαλο»
Έρευνα της FIFPRO σε 800 παίκτριες αποκαλύπτει οικονομικές πιέσεις, προβλήματα ψυχικής υγείας και μεγάλες ανισότητες
Και μάλιστα με ανατροπή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Είχε επτά νίκες και πέντε ισοπαλίες
Την Δευτέρα αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ
Με 10 παίχτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι ερυθρόλευκοι, πρώτη ήττα για το «τριφύλλι»
Η South Melbourne κατέκτησε το Κύπελλο Αυστραλίας - Φοβερές εικόνες από τη Μελβούρνη
Ο Μαροκινός επιθετικός υπέστη κάταγμα κνήμης στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Βόλο
Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε η ομάδα του Μαρέσκα
Παρά την καταρρακτώδη βροχή και τις αντίξοες συνθήκες
Η νέα διάκριση του «Στεφ»
Οι δύο ομάδες είχαν τρομερή ευστοχία έξω από τη γραμμή των 6.75μ
Ο Αργεντινός σταρ έφτασε τα 934 γκολ καριέρας
Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τρεις αγώνες
Ρέλβας, Μουκουντί και Γκατσίνοβιτς οι σκόρερ από τρία κόρνερ
Πίσω από τη μεγάλη επιτυχία βρίσκεται μια ιστορία που ξεκινά το 1959
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.