Αθλητισμος

Ασταμάτητος ο Τζόκοβιτς, πήρε άνετα και το Γουίμπλεντον

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε το 3/3 σε Grand Slams για το 2021 και ισοφάρισε με 20 κατακτήσεις τους Φέντερερ και Ναδάλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νόβακ Τζόκοβιτς
© Julian Finney/Getty Images/Ideal Image

Wimbledon: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε με 3-1 σετ τον Ματέο Μπερετίνι και έφτασε τα 20 Grand Slams ισοφαρίζοντας Φέντερερ και Ναδάλ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να έχασε το πρώτο σετ από τον Ματέο Μπερετίνι στον τελικό του Λονδίνου, όμως στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τα τρία επόμενα και να κατακτήσει το 6ο συνολικά και 3ο συνεχόμενο Γουίμπλεντον της καριέρας του. Ο «Νόλε» με τη νίκη του αυτή έφτασε στα 20 Grand Slams ισοφαρίζοντας τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ, ενώ του μένει ένα βήμα για το Golden Slam, καθώς αν κατακτήσει και το US Open θα έχει κάνει το 4/4 φέτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σέρβος είναι ο πρώτος τενίστας από το 1969 με 3 κατακτήσεις σε ισάριθμα Grand Slam.

Στο πρώτο σετ ο Τζόκοβιτς βρέθηκε γρήγορα στο 5-2, όμως ο Ιταλός αντέδρασε και κέρδισε στο τάι-μπρεικ το Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης. Η συνέχεια ωστόσο ήταν διαφορετική. Ο Τζόκοβιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μπερετίνι και με 6-4, 6-4, 6-3 και 7 μπρέικς σε τρία σετ απέδειξε ότι και στο χορτάρι δεν έχει αντίπαλο. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρα από τον σπουδαίο Ιταλό που φέτος είχε μόνο νίκες στο χόρτο, είχε να αντιμετωπίσει και ένα εχθρικό κοινό με πολλούς συμπατριώτες του Μπερετίνι να έχουν κατακλείσει το κεντρικό court του Γουίμπλεντον. Μάλιστα, με το 3-1 επιβεβαίωσε τον Μπόρις Μπέκερ που λίγο πριν από την έναρξη του τελικού έκανε την πρόβλεψή του στο BBC, ενώ στο φινάλε του αγώνα πανηγύρισε με τον γνωστό τρόπο, δοκιμάζοντας λίγο από το χορτάρι του γηπέδου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ