Αθλητισμος

Βραζιλία: συλλήψεις για μαύρη αγορά εισιτηρίων

Ο εγκέφαλος είναι υψηλός συνεργάτης της FIFA;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72131-145235.jpg

Στη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της συνεργαζόμενης με τη FIFA εταιρίας  "Match Hospitality", προχώρησε η αστυνομία της Βραζιλίας, για παράνομη πώληση εισιτηρίων του Παγκόσμιου Κυπέλλου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο κ. Ρέι Γουίλαν της «Match Hospitality», ο οποίος συνελήφθη στο πολυτελές "Copacabana Palace Hotel" του Ρίο ντε Τζανέιρο (όπου διαμένουν επίσης και οι περισσότεροι από τους επισήμους της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας), φέρεται ως ο επικεφαλής δικτύου παράνομης μεταπώλησης των εισιτηρίων του Μουντιάλ στη Βραζιλία. Η "Match Hospitality" είναι η αποκλειστική εταιρεία παροχής εισιτηρίων VIP της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου καθώς επίσης και των εισιτηρίων εισόδου στα στάδια, στα αεροπλάνα και στα πολυτελή ξενοδοχεία.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη άλλων 11 μελών μιας διεθνούς συμμορίας, με την κατηγορία της παράνομης μεταπώλησης εισιτηρίων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που είχαν αρχικά δοθεί στους παίκτες. Η αστυνομία αναφέρει ότι η συμμορία κερδίζει χρηματικά ποσά ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων ανά τουρνουά. Οι συλληφθέντες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη πώληση εισιτηρίων.

Γ.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ