Αθλητισμος

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κυπελλούχος για φέτος ο ΠΑΟΚ

Επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-1

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδος επικρατώντας του Ολυμπιακού με 2-1
Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδος επικρατώντας του Ολυμπιακού με 2-1 © Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος για φέτος αφού επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-1.

Κυπελλούχος για τη φετινή σεζόν αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 2-1 στον τελικό.

Στον αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες μπήκαν αναγνωριστικά με στόχο να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στο παιχνίδι και τον αντίπαλο.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία ανήκε στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι στο 26ο λεπτό απείλησαν με τον Σβιντέρφσκι. Η κεφαλιά του, όμως, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε έξω.

Εννιά λεπτά αργότερα, ο Εμβιλά έκανε φάουλ στον αντίπαλό του μέσα στην περιοχή του Σα και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα. 

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Βιερίνια, ο οποίος νίκησε τον Ζοζέ Σα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο χορτάρι, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και στο 50' έφτασε στην ισοφάριση με τον Εμβιλά να εκμεταλλεύεται την σέντρα του Φορτούνη και να νικά τον Πασχαλάκη για το 1-1.

Στο 53' οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στην ανατροπή αλλά η κεφαλιά του Μασούρα δεν αιφνιδίασε τον κίπερ του ΠΑΟΚ που με δεύτερη επέμβαση κράτησε τη μπάλα εκτός των δικτύων του.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει αλλά ούτε ο Φορτούνης στο 58' ούτε ο Μασούρας στο 64' κατάφεραν να δημιουργήσουν κίνδυνο στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Το γκολ που έκρινε τον νικητή πέτυχε ο Κρμέντσικ στο 90ο λεπτό του αγώνα, μόλις δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, με δυνατό σουτ που εξαπέλυσε και νίκησε τον Ζοζέ Σα.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και έτσι οι Θεσσαλονικείς στέφθηκαν Κυπελλούχοι Ελλάδος για το 2021.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Εμβιλά, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ανδρούτσος, Μασούρας, Μπρούμα, Ελ Αραμπί
ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιερίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Ντουγκλας, Μπάμπα Ραχμαν, Ζίφκοβιτς, Σβιντέρφσκι, Ουάρντα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ