- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαραντόνα: Κατατέθηκε πρόταση να μπει σε χαρτονόμισμα
Από τη μία πλευρά το πρόσωπό του και από την άλλη το «χέρι του Θεού»
Μία γερουσιαστής στην Αργεντινή κατέθεσε πρόταση να τιμηθεί ο εκλιπών θρύλος του ποδοσφαίρου με τη μορφή του στο χαρτονόμισμα των 1000 πέσος.
Πρόταση για να μπει ο Ντιέγκο Μαραντόνα σε χαρτονόμισμα των 1000 πέσος κατατέθηκε από μία γερουσιαστή στην Αργεντινή.
Συγκεκριμένα, το χαρτονόμισμα, που ισούται με περίπου 10 ευρώ, στη μία πλευρά θα έχει το πρόσωπό του και στη άλλη το αποκαλούμενο «χέρι του Θεού» ανέφερε η εισηγήτρια του πλάνου, Νόρμα Ντουράνγκο.
«Το θέμα δεν είναι απλά να αναγνωρίσουμε το πιο σημαντικό μας είδωλο αλλά να σκεφτούμε και οικονομικά. Θεωρούμε πως όταν έρχονται εδώ οι τουρίστες θα θέλουν να φύγουν έχοντας μαζί τους έναν “Μαραντόνα”» εξήγησε η Ντουράνγκο.
Ωστόσο, υπάρχουν σκέψεις πάνω στο χαρτονόμισμα να απεικονίζεται το έτερο γκολ του Μαραντόνα με την Αγγλία και όχι το «χέρι του Θεού» για να μην συνδυαστεί με τον παράνομο τρόπο που σημειώθηκε. Η γερουσιαστής από τη Λα Πάμπα τόνισε πως η τελική απόφαση θα παρθεί από τους νομοθέτες που περιμένουν την πρόταση της στις αρχές του 2021.
«Σκοπός μας είναι η αναγνώριση του Μαραντόνα, ο οποίος με τον καλό και τον κακό τρόπο, είναι ο πιο γνωστός Αργεντινός στον κόσμο. Νιώθω πως το πλάνο έχει μεγάλη ανταπόκριση παρότι κάποιοι δεν συμφωνούν» κατέληξε η Ντουράνγκο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο θρύλος του ποδοσφαίρου πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου 2020
Joga bonito από τους legends της Σελεσάο
Δεν έχουν δοθεί ωστόσο ονόματα στη δημοσιότητα
Το όνομα που φιγουράρει στη λίστα των «ελαφιών»
Ακόμα μία τεράστια κίνηση από την γερμανική ομάδα
Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης
Το σχόλιο του άσου του Παναθηναϊκού
Η ανάρτησή του στο Instagram
Το σενάριο για Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στα playoffs της Euroleague
Όταν το ρολόι έδειξε 19:26 (χρονολογία ίδρυσης), οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν… φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους
Οι δηλώσεις ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Μονακό
Τεράστια η ζήτηση για ένα «μαγικό» χαρτάκι
«Σας λέω, αν παίξετε την Κυριακή όπως παίξατε χθες, καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να σας νικήσει. Καμία»
Ποιους συμπεριέλαβε στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν
Συνεχίζεται η «κατηφόρα» για τον Έλληνα τενίστα
Από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Ένας αιώνας ασπρόμαυρης κληρονομιάς
Πρωταγωνιστές του ματς, Μαρτίνς και Ροντινέι
Την επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ φιλοξενείται στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό
Όσα έγιναν στον αγώνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.