Αθλητισμος

Το τριήμερο της Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου

Άνεση, αισιοδοξία, αγωνία και προβληματισμός από τα αποτελέσματα σε Σούπερ Λιγκ και φιλικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό στη Σούπερ Λιγκ
Νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό στη Σούπερ Λιγκ © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έδωσαν αγώνες για τη Σούπερ Λιγκ και φιλικά, στέλνοντας μήνυμα για το επίπεδο ετοιμότητάς τους.

Με ανάμικτα συναισθήματα έκλεισε το τριήμερο για την Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την αγωνία να κορυφώνεται για τα τεκταινόμενα που έπονται μέσα στην εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός έκανε την Παρασκευή πρεμιέρα στο πρωτάθλημα και νίκησε με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης. Ο νεοαποκτηθείς και ακριβοπληρωμένος αμυντικός χαφ, Εμβιλά, έκανε ντεμπούτο και πήρε χρόνο συμμετοχής ενόψει και των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Την Τετάρτη οι Πειραιώτες υποδέχονται την Ομόνοια, με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή στους ομίλους. Το κλίμα είναι πολύ καλό στους περσινούς νταμπλούχους, έστω κι αν ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει πάει λίγο πίσω.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον θρίαμβο επί της Μπενφίκα και την Παρασκευή παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία 1-1 στον Ατρόμητο. Όμως, αυτή η «γκέλα» πέρασε αβρόχοις ποσί, αφού το μυαλό όλων είναι στα ματς με την Κράσνονταρ. Οι Θεσσαλονικείς έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να περάσουν για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα απέναντι σε έναν βατό αντίπαλο. Με  το ρόστερ που έχει τώρα ο Άμπελ Φερέιρα και δίχως να έχουν τελειώσει οι μεταγραφές, είναι δύσκολο να κρατηθούν δύο καρπούζια σε μια μασχάλη. Οπότε, πρώτος στόχος είναι η Ευρώπη και όχι το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, επήλθε μια προσωρινή ηρεμία, μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 2-0 στο Αγρίνιο. Ο Μάνταλος σκόραρε και έβγαλε ασίστ, ο Τσιντώτας απέκρουσε πέναλτι και η «Ένωση» ξεκίνησε νικηφόρα τις φετινές της υποχρεώσεις. Κάπως έτσι ξεχάστηκε γρήγορα η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο και άπαντες ετοιμάζονται για το νοκ άουτ εκτός έδρας ματς της Πέμπτης με τη Σεντ Γκάλεν, για το Γιουρόπα Λιγκ.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός δεν είχε επίσημο ματς αυτή την εβδομάδα, όμως έδωσε ένα φιλικό με τον Λεβαδειακό. Οι «πράσινοι» νίκησαν 1-0 έπειτα από κακή εμφάνιση. Μετά την ήττα στην Τρίπολη, ο προπονητής Ντάνι Πογιάτος δήλωσε πως «πρέπει να βελτιωθούμε». Μετά το σημερινό φιλικό, ο Ισπανός τόνισε ότι «πρέπει να βελτιωθούμε». Κι αν η βελτίωση δεν έρθει άμεσα, όλα δείχνουν ότι ο άπειρος κόουτς δύσκολα θα μακροημερεύσει στο «τριφύλλι». Δηλαδή, η κουβέντα θα ανοίξει σοβαρά, αν οι «πράσινοι» δεν νικήσουν στη Λάρισα την επόμενη αγωνιστική. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ