Αθλητισμος

Τσιτσιπάς: Πέρασε το εμπόδιο του Ίσνερ, πάει για Οπέλκα

Στο Western and Southern Open

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © ICON SPORT / EUROKINISSI

Εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Western and Southern Open έκλεισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφού επικράτησε με 2-0 σετ του Τζον Ίσνερ.

Σπουδαία νίκη με 2-0 σετ  (7-6 [2], 7-6 [4]) επί του Τζον Ίσνερ πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και μαζί το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Western and Southern Open στις ΗΠΑ.

Στο πρώτο σετ, οι δύο παίκτες με ωραίο τένις έμειναν κοντά στο σκορ, χωρίς κάποιος να παίρνει διαφορά ασφαλείας. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 6-5 αλλά ο αγώνας διεκόπη προσωρινά λόγω καταρρακτώδους βροχής.

Με την επανέναρξη του ματς, ο Ίσνερ έφερε την αναμέτρηση στα ίσια και την οδήγησε στο tie break, αλλά ο Έλληνας τενίστας έφτασε στην κατάκτηση του σετ.

Κατά το δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, αλλά ο Ίσνερ προηγήθηκε ακόμα και με 6-5.

Ωστόσο, ο Έλληνας αθλητής που βρίσκεται στο #6 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και ανέτρεψε εκ νέου τα δεδομένα.

Έτσι, ο Τσιτσιπάς αξιοποίησε πλήρως το σερβίς του στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και έστειλε το σετ στο tie break.

Χάρη στα ψυχικά αποθέματα που είχε, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-0, ο Αμερικανός ισοφάρισε σε 3-3, αλλά ο Έλληνας αθλητής όχι μόνο πήρε ξανά το προβάδισμα, αλλά έφτασε στην κατάκτηση τόσο του σετ όσο και της νίκης.

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά θα είναι, την Πέμπτη (27/08), ο Αμερικανός Ράιλι Οπέλκα, ο οποίος απέκλεισε τον Ματέο Μπερετίνι με 2-0 σετ (6-3, 7-6[4]).

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ