Αθλητισμος

US OPEN 2020: Μήπως το τένις ανήκει πλέον στην επόμενη γενιά;

Πόσα χρόνια είχαμε να δούμε προημιτελικό χωρίς τους Big 3 και τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του αθλήματος

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-1186306160.jpg
© Clive Brunskill/Getty Images

Η αποβολή του Νόβακ Τζόκοβιτς από το US Open και η τρομερή πορεία των μικρών του τουρνουά, αλλάζει το τένις που ξέραμε.

Μετά την απαράδεκτη αντίδραση του Νόβακ Τζόκοβιτς και τον αποκλεισμό του από το φετινό US Open, η κατάσταση στο φημισμένο Γκραντ Σλαμ θεωρείται πιο αμφίρροπη από ποτέ. Αν αναζητήσουμε στα πρακτικά θα δούμε ότι η τελευταία φορά που κανείς εκ των Big 3 (Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ναδάλ) δεν βρέθηκε στα προημιτελικά, ήταν μόλις πριν από... 16 χρόνια στο Ρολάν Γκαρός του 2004, όταν ο Ελβετός είχε αποκλειστεί στον 3ο γύρο από Γκουστάβο Κερτέν. Ταυτόχρονα, η τελευταία φορά που ένα Γκραν Σλαμ δεν κερδήθηκε από κάποιον εκ των τριών μεγάλων ήταν πριν από 4 χρόνια, στο Αμερικανικό Όπεν με νικητή, τον Σταν Βαβρίνκα. Από μόνος του λοιπόν ο αποκλεισμός του Νόλε ήταν μια ευκαιρία για την επόμενη γενιά να πάρει τη σκυτάλη. Ωστόσο, αυτό που έχει συμβεί στο φετινό US Open, είναι αρκετά διαφορετικό, με τους 9 από τους 12 εναπομείναντες να είναι κάτω των 25 ετών.

Felix Auger-Aliassime: Top 20 ATP Shots (So Far!)

Για πρώτη φορά παίκτες όπως οι Οζέρ Αλιασίμ, Ντε Μινόρ, Σαποβάλοφ, Ρούμπλεφ, Τιαφό και Μπερετίνι φαίνονται έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, ενώ ακόμη και «έτοιμοι» πλέον αθλητές σαν τους Τιμ, Ζβέρεφ και Μεντβέντεφ έρχονται πλέον αντιμέτωποι με τον τίτλο του φαβορί. Η ευκαιρία που χάθηκε για τον Στέφανο Τσιτσιπά, όσο κυλά το τουρνουά μοιάζει ακόμα μεγαλύτερη, αφού αν δεν είχε «αυτοκτονήσει» απέναντι στον Μπόρνα Τσόριτς θα ήταν σήμερα ανάμεσα στα 3 πρώτα φαβορί της διοργάνωσης.

Borna Coric saves SIX match points against Stefanos Tsitsipas! | US Open 2020 Hot Shots

Το παγκόσμιο τένις μπορεί να άργησε να δημιουργήσει παίκτες που να κοντράρουν στα ίσια την κορυφαία τριπλέτα στην ιστορία του αθλήματος, όμως η (παρα)επόμενη γενιά φαίνεται να φωνάζει το «παρών». Κι αν το φετινό Αμερικανικό Όπεν μοιάζει σαν τυχαίο γεγονός, αφού Φέντερερ και Ναδάλ ήταν εκτός και ο Τζόκοβιτς πλήρωσε την απερισκεψία του, τότε δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε και τα Masters των τελευταίων ετών, όπου ήδη οι κορυφαίοι αθλητές κάτω των 25 (Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ, Τσιτσιπάς, Οζέρ Αλιασίμ κ.α.) συνοδευόμενοι από τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ έχουν αφήσει το στίγμα τους.

ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΕΪΛΕΡ

Πρόκειται για μια γενιά που ερχόταν με φόρα και αν στην αρχή φαινόταν σαν μια φούσκα, πλέον όλοι την φοβούνται. Ντανιήλ Μεντβέντεφ και Ντόμινικ Τιμ φαίνεται να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Ποιος όμως μπορεί να τους υποτιμήσει; Τα επόμενα παιχνίδια του Αμερικανικού Όπεν, καθώς επίσης και το αναβληθέν Ρολάν Γκαρός που ξεκινά σε δύο εβδομάδες (και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του θα διεξαχθεί τη νύχτα) είναι το στοίχημα της επόμενης γενιάς. Ένα στοίχημα τόσο κόντρα στους μεγαλύτερους τενίστες όλων των εποχών, όσο και μεταξύ τους, για την κούρσα διαδοχής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ