- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Tα τρία πιθανά σενάρια για το μέλλον της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην Ευρωλίγκα παρέθεσε ο Τζόρντι Μπερτομέου
Ο πρόεδρος της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομπέου ήταν όσο πιο ξεκάθαρος μπορούσε να είναι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη και κατέθεσε τα τρία πιθανά σενάρια για το μέλλον της φετινής αγωνιστικής περιόδου στη διοργάνωση.
Στο πρώτο σενάριο, θα γίνουν τα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου συν τα πλέι οφ και το φάιναλ φορ μετά, αλλά σε μία πόλη.
Το δεύτερο σενάριο λέει άμεση λήξη της κανονικής περιόδου με την τρέχουσα βαθμολογία και Φάιναλ 8 (ο Παναθηναϊκός θα συμμετέχει) σε ένα γήπεδο με νοκ άουτ ματς και χρόνο τέλεσης μικρότερο από βδομάδα, ενώ το τρίτο είναι η οριστική διακοπή.
Από τις τρεις παραπάνω εναλλακτικές λύσεις, η πρώτη δεν υφίσταται παρά μόνο φιλολογικά. Το ενδεχόμενο να μαζευτούν σε μία πόλη με τουλάχιστον δύο μεγάλα γήπεδα (Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Μόσχα για παράδειγμα) 18 ομάδες για ένα διάστημα που θα αγγίζει τον έναν μήνα και με πολύ σφιχτό πρόγραμμα, είναι ανέφικτο. Θα πρέπει να πληρωθούν ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις και άλλα διάφορα logistics, που δεν μπορεί να τα καλύψει η ίδια η Ευρωλίγκα, ούτε φυσικά θα το δεχτούν οι ίδιες οι ομάδες.
Άρα απομένουν οι άλλες δύο λύσεις, με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες. Έστω και τον Αύγουστο ενδέχεται να είναι εύκολο να μαζευτούν σε μια πόλη οι οκτώ ομάδες για ένα τουρνουά 4-5 ημερών. Το πρόβλημα είναι πώς θα παίξουν οι παίκτες μετά από πολύμηνη αποχή. Εκτός κι αν ακολουθηθεί η ιδέα του μπασκετικού Τσάμπιονς Λιγκ, όπου το φετινό φάιναλ 8 θα γίνει τον Σεπτέμβριο, ακριβώς πριν από την έναρξη της νέας σεζόν. Με τη διαφορά, όμως, ότι εκεί οι ομάδες θα έχουν τα καινούργια ρόστερ και όχι τα υπάρχοντα.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η φετινή Ευρωλίγκα είναι στον αέρα και το ποσοστό ανάδειξης νέου πρωταθλητή δεν ξεπερνά το 50%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Σέρβος πρωταθλητής παραλίγο να πετύχει ένα ball boy με την μπάλα
Η ΑΕΚ συνέχισε νικηφόρα την πορεία της στη Super League
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση, με το κοινό να τον αποθεώνει
Ο πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου του 2025 και «ασημένιος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού στίβου θα επιδιώξει από την αρχή της σεζόν να βρεθεί σε μεγάλα ύψη
Οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για τον «τελικό» με τον Άγιαξ την Τετάρτη
Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς τραυματίστηκε στη δεξιά γάμπα στο πρώτο ημίχρονο της εντός έδρας ήττας με 102-100 από τους Ντένβερ Νάγκετς
H συγκινητική ανάρτηση του Παναθηναϊκού
Στελέχη εκφράζουν «βαθιά ντροπή» μετά τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και τις απειλές για τη Γροιλανδία
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στον ημιτελικό και δε θα καθίσει στον πάγκο για τον μικρό τελικό
Μετά από 16 χρόνια στο NBA ο Κόρι Τζότζεφ ντύνεται στα ερυθρόλευκα
Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα διεκδικήσει το πρώτο μετάλλιο ιστορίας της στη διοργάνωση
Η πρώτη ήττα της Εθνικής ήρθε στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν διαπρέπει στο NWSL
Με συνολικά πέντε αλλαγές η ομάδα που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου τον περασμένο Ιούλιο στη Σιγκαπούρη
Το κανάλι και η ώρα μετάδοσης
Σε ποια βαθμολογική θέση βρίσκονται
Έχουν εξασφαλίσει και οι δύο την πρόκριση στην επόμενη φάση
Μετά τις νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και την ισοπαλία του Παναθηναϊκού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.