Αθλητισμος

Η Ατλέτικο βρήκε τρόπο να αποκλείσει τη Λίβερπουλ

Οι Άγγλοι προδόθηκαν ξανά από δικό τους τερματοφύλακα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σιμεόνε Ατλέτικο Μαδρίτης
Προκρίθηκε στους «8» η Ατλέτικο, πετώντας έξω τη Λίβερπουλ © EPA/RODRIGO JIMENEZ

Η Λίβερπουλ κατάφερε να στείλει στην παράταση το παιχνίδι, αλλά η Ατλέτικο με τη «βοήθεια» του Αντριάν επικράτησε με 3-2 και πήρε το εισιτήριο για τους «8».

Αλήστου μνήμης είναι πια η εμφάνιση του Λόρις Κάριους στον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ του 2018. Τότε που η Λίβερπουλ έχασε με 3-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με δύο τραγικά λάθη του Γερμανού τερματοφύλακα. Έκτοτε η ομάδα του Κλοπ ξηλώθηκε για να αποκτήσει τον καλύτερο γκολκίπερ στον κόσμο (Άλισον) και ο Κάριους συνεχίζει να κάνει λάθη στην Μπεσικτάς.

Όμως στον χθεσινό αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης έλειπε ο τραυματίας Άλισον. Και τη θέση του πήρε ο Ισπανός Αντριάν, που με δικά του λάθη στέρησε την πρόκριση από την ομάδα του.

Στο πρώτο παιχνίδι, οι Μαδριλένοι νίκησαν με 1-0. Στη χθεσινή ρεβάνς του «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ ισοφάρισε αυτό το σκορ με γκολ του Ουινάλντουμ στο 43’ και έχασε ένα σωρό ευκαιρίες (34 τελικές είχε συνολικά) για να πάρει την πρόκριση. Τελικά το ζευγάρι πήγε στην παράταση κι εκεί σκόραρε ο Φιρμίνο για το 2-0.

Η παθητική Ατλέτικο, ευτύχησε να σκοράρει αμέσως μετά. Στο 97ο λεπτό, ο Αντριάν αρχικά έδωσε λάθος πάσα έξω από την περιοχή του και αμέσως μετά αντέδρασε κάκιστα στο μακρινό σουτ του Γιορέντε. Επτά λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης σούταρε ξανά εκτός περιοχής, ο Αντριάν αντέδρασε αργά και ήρθε το 2-2 για την Ατλέτικο. Μέσα σε 15 λεπτά η Λίβερπουλ έψαχνε δύο γκολ, μα δεν βρήκε κανένα. Ίσα-ίσα που στο 120’ δέχτηκε κι άλλο γκολ από τον Μοράτα και έχασε με 3-2!

Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε και η Παρί Σεν Ζερμέν. Νίκησε με 2-0 την Ντόρτμουντ (είχε χάσει 2-1 στη Γερμανία) χάρη σε γκολ των Νεϊμάρ και  Μπερνάτ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ