Αθλητισμος

Ένα συλλαλητήριο κατά του Ιβάν

Η παράνοια των οπαδών να υπερασπίζονται τους προέδρους ακόμη κι όταν βλέπουν την ομάδα τους προς τον γκρεμό

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης
Ιβάν Σαββίδης © ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ιβάν Σαββίδης: Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ βάζει συνέχεια σε κίνδυνο την ομάδα αλλά οι οπαδοί εξακολουθούν να τον στηρίζουν.

Σε ένα κανονικό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ θα βρισκόταν πλέον, χωρίς πολλά πολλά, στη Β' Εθνική, όπως και αρκετές άλλες ομάδες που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για διάφορα αλλά τη γλίτωσαν επειδή είχαν... ιστορικό παρελθόν − για να θυμηθούμε και την περίφημη ατάκα του Αυγενάκη.

Πάλι στο κανονικό ποδόσφαιρο, οι οπαδοί θα έβγαιναν στους δρόμους εναντίον του Ιβάν Σαββίδη και όχι για να υπερασπιστούν τον ιδιοκτήτη που έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα την ομάδα τους δύο φορές ως τώρα: τη μια όταν μπούκαρε με το πιστόλι στο γήπεδο και την άλλη τώρα που έμπλεξε την ΠΑΕ στην ιστορία με την Ξάνθη και πλέον... καλά ξεμπερδέματα.

Στην πραγματικότητα ο Ιβάν είναι που με τις πράξεις του προκαλεί συνεχώς περιπέτειες στον ΠΑΟΚ. Τον βγάζει από τον δρόμο του. Δεν τον αφήνει να προχωρήσει σύμφωνα με τις αγωνιστικές δυνατότητες των παικτών του. Και μόλις στριμωχτεί, πιέζει για χαριστικές ρυθμίσεις που θα τον γλιτώσουν από τα χειρότερα.

Αν ήθελε πραγματικά να βαδίσει προς την «εξυγίανση» που ο ίδιος διακήρυξε και να γράψει δική του καινούργια σελίδα χωρίς να αντιγράφει εκείνους που κατηγορεί, θα προστάτευε την επένδυσή του και τα εκατομμύρια επί εκατομμυρίων που ξοδεύει και δεν θα την έβαζε σε κίνδυνο με πράξεις και παραλήψεις που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Μόνο που το δικό μας ποδόσφαιρο δεν ήταν ποτέ κανονικό και μάλλον δεν έχει καμιά διάθεση να γίνει ό,τι και να συμβαίνει. Γι' αυτό μια μικρή ή μεγάλη μερίδα οπαδών βγαίνει να υπερασπιστεί τον όποιο πρόεδρο όταν παρανομεί αντί να τον αναγκάζει να φύγει. Εδώ που τα λέμε... πού θα βρεθούν οι ομάδες αν τις εγκαταλείψουν οι σημερινοί φραγκάτοι «ισχυροί άνδρες»; Τέτοια σκέφτονται και... συστρατεύονται!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ