Αθλητισμος

Οι νέες ισορροπίες στον Παναθηναϊκό

Οι επαφές Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου, το γήπεδο, η Ευρώπη και οι οπαδοί

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5035445.jpg
©EUROKINISSI / ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Στον Παναθηναϊκό γίνονται διάφορα στο παρασκήνιο, με στόχο την ισχυροποίηση του συλλόγου

Αν και ελάχιστα πράγματα διαρρέουν προς τα έξω, παράλληλα με τις αγωνιστικές δραστηριότητες σε όλα τα αθλήματα, στον Παναθηναϊκό γίνονται διάφορα στο παρασκήνιο, με στόχο την ισχυροποίηση του συλλόγου.

Όταν ναυάγησε το μεγαλεπήβολο PAO Alive του ΟΑΚΑ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επανέφερε την ιδέα της Διπλής Ανάπλασης, που προβλέπει νέο γήπεδο για την ομάδα στον Βοτανικό. Παρότι ο απλός κόσμος δεν έδωσε τον οβολό του (έχουν μαζευτεί από το καλοκαίρι 768.000 ευρώ), οι επαφές του παράγοντα συνεχίζονται. Τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τον Δήμο Αθηναίων, δείγμα ότι το project προχωρά έστω και χωρίς φανφάρες.

Παράλληλα, αυτός που έχει επαναδραστηριοποιηθεί είναι ο Γιάννης Αλαφούζος στην ΠΑΕ. Όχι, δεν άνοιξε την… κάνουλα με τα χρήματα, που μόνος του αποφάσισε να την κλείσει πριν από 2,5 χρόνια, όμως δείχνει πιο «ζεστός» στο να ανεβάσει λίγο το μπάτζετ της ποδοσφαιρικής ομάδας, ενώ παράλληλα κάνει και μια σειρά από άλλες κινήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα πήγε στην Ελβετία για να συζητήσει το ενδεχόμενο της μείωσης της ποινής αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η τριετής τιμωρία λήγει το καλοκαίρι του 2021, όμως στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν… χάρη και τον Ιούλιο η ομάδα να επιστρέψει στην Ευρώπη, αρκεί βέβαια να τερματίσει μέσα στις πρώτες πέντε θέσεις της Σούπερ Λιγκ.

Άλλωστε, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ πληρώνει κανονικά όλες τις οφειλές, σε σημείο που έχει ρίξει κατά πολύ το χρέος, σχεδόν στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ φαίνεται πως σκέφτονται την ανάκληση της ποινής του «τριφυλλιού», αλλά οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν τον Μάιο. Πάντως, οι πιθανότητες για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι περίπου 50-50.

Παράλληλα, προσφάτως οι Αλαφούζος και Γιαννακόπουλος συναντήθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα, σε ένα ραντεβού που εικάζεται πως ειπώθηκαν πολλά. Κυρίως για το ενδεχόμενο παραχώρησης των μετοχών της ΠΑΕ. Αυτή τη στιγμή, το πιο πιθανό σενάριο αφορά μια συνιδιοκτησία, καθώς μπροστά στο ενδεχόμενο του νέου γηπέδου, ο Αλαφούζος δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να χαρίσει τις μετοχές του. Έχει μυριστεί χρήμα και είτε θα παραμείνει ως συμπαίκτης, είτε θα πουλήσει πολύ ακριβά. Πάντως, στον Γιαννακόπουλο αποκλείεται.

Οι δύο παράγοντες έχουν και ένα άλλο κοινό: Το ανοικτό μέτωπο με τους οργανωμένους του Παναθηναϊκού.

Ο Αλαφούζος εδώ και 2,5 χρόνια αποτελεί persona non grata για τη Θύρα 13 και γι’ αυτό δεν πατάει ούτε… έξω από το γήπεδο. Εσχάτως η κατάσταση έγινε πιο τεταμένη, μετά την πολύ soft κατάθεσή του στη δίκη για τα στημένα.

Αντίθετα, ο Γιαννακόπουλος είχε διαχρονικά καλές σχέσεις με τους φανατικούς, ενώ γενικότερα θεωρείται (σχεδόν) κοινής αποδοχής από τους φίλους της ομάδας.

Μετά από κάποια άσχημα περιστατικά σε αγώνες μπάσκετ, αποφάσισε να τους κόψει τα περισσότερα εισιτήρια για το κλειστό του ΟΑΚΑ, ενώ απέκλεισε πολλούς από τον χθεσινό τελικό Λιγκ Καπ βόλεϊ με τον Ολυμπιακό.

Όταν τελείωσε το παιχνίδι και οι «πράσινοι» πανηγύρισαν τον πρώτο τους τίτλο στο άθλημα μετά από δέκα χρόνια, περίπου 50 άτομα μπήκαν στο γήπεδο (ενώ δεν βρίσκονταν στις κερκίδες) και μεταξύ άλλων χτύπησαν έναν κολλητό φίλο του Γιαννακόπουλου, που πανηγύριζε μαζί του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όλα αυτά τα περιστατικά ίσως φέρουν έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας, που σίγουρα δεν θα επηρεάσουν τις όποιες διοικητικές/γηπεδικές εξελίξεις, όμως δεν παύουν να απασχολούν και να διχάζουν τον κόσμο. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.