Αθλητισμος

Τι έπαθε ξαφνικά ο Αλαφούζος;

Ο Παναθηναϊκός θα πορεύεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με ποδοσφαιριστές τύπου Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη και Καμπετσή

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1512023_edited.jpg
© ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Νίκος Ασημακόπουλος γράφει για την επιστροφή του Γιάννη Αλαφούζου στα πράγματα του ΠαναθηναΪκού

Όσοι θέλουν να ερμηνεύσουν την ξαφνική επανεμφάνιση του Αλαφούζου στα πράγματα του Παναθηναϊκού, θα πρέπει να ανατρέξουν στον χαρακτήρα του. Ανθρωπος που τον έχει ζήσει από κοντά, μου έλεγε πως έτσι λειτουργεί. Εκεί που νομίζουν ότι είναι... Ολυμπιακός, πάει και παίρνει τον Παναθηναϊκό. Ενθουσιάζεται, καταναλώνει χιλιάδες εργατοώρες μαζί του, αρχίζει να φοράει πράσινα σκουφάκια, κασκόλ και γραβάτες, ασχολείται κανονικά, ώσπου ξαφνικά τα παρατάει όλα στην τύχη τους. Περνάει ένα διάστημα και... φτου από την αρχή! Αυτά μού είπε και δεν έχω λόγους να μην τον πιστέψω.

Μάλιστα τώρα έκανε και την επιπλέον κίνηση: έδιωξε τον Νταμπίζα που ήταν εμπόδιο στην... επαναπιτσιρικοποίηση της ομάδας και άρχισε να κάνει επισκέψεις στο ξενοδοχείο, για να δουν οι παίκτες πως είναι πάλι παρών -άρα τους περιμένουν καλύτερες μέρες.

Ολα αυτά πρακτικά σημαίνουν και κάτι άλλο. Οτι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ομάδα κάνοντας το χατήρι των ανεγκέφαλων οργανωμένων οπαδών και όποιου τους καθοδηγεί από πίσω. Και να ενδιαφερθεί δηλαδή κάποιος εκτός Παναθηναϊκού σοβαρός επενδυτής, ο ίδιος θα επιδιώξει να είναι μέσα στο νέο σχήμα και να έχει ρόλο. Προς το παρόν, η ομάδα θα πορεύεται έτσι: μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με ποδοσφαιριστές τύπου Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη και Καμπετσή που νομίζουν πως είναι κάποιοι επειδή τους γράφουν με μεγάλα γράμματα οι εφημερίδες, χωρίς να μπορεί να ξεκολλήσει από τη σημερινή κατάσταση. Η επισήμανση για όσους ονειρεύονται εξελίξεις χωρίς Αλαφούζο...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ