- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Κόκκινος συναγερμός» στο Παρίσι για το Γαλλία - Τουρκία
Έντονη διπλωματική ένταση λόγω της επίθεσης των Τούρκων στην Συρία
Παιχνίδι υψηλού κινδύνου και έντονης πολιτικής χροιάς στο Stade de France, όπου η Γαλλία θα υποδεχθεί την Τουρκία
«Κόκκινος συναγερμός» στο Παρίσι για το παιχνίδι υψηλού κινδύνου και έντονης πολιτικής χροιάς στο Stade de France, όπου η Γαλλία θα υποδεχθεί την Τουρκία για την προκριματική φάση του EURO 2020.
Σε μία στιγμή έντονης διπλωματικής έντασης μεταξύ των δύο χωρών λόγω της επίθεσης των Τούρκων στην Συρία.
Η Γαλλία ζήτησε επισήμως από την Άγκυρα να σταματήσει την στρατιωτική επίθεση στα κουρδικά εδάφη, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, κάτι που έχει δημιουργήσει επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Κάτι που στο Παρίσι αναμένουν να μεταφερθεί από τις κερκίδες και στο αγωνιστικό χώρο του Stade de France.
Αιτία και η αναμενόμενη παρουσία περίπου 30.000 Τούρκων φιλάθλων στις εξέδρες, φτάνοντας από τη Γερμανία και το Βέλγιο, έτοιμοι, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, να αποδοκιμάσουν τον γαλλικό εθνικό ύμνο, αλλά και να επικροτήσουν πιθανή επανάληψη του στρατιωτικού χαιρετισμού των παικτών της εθνικής ομάδας.
Έκκληση Γκιουνές στους Τούρκους
Στο μεταξύ ο Τούρκος ομοσπονδιακός προπονητής Σενιόλ Γκιουνές απηύθυνε έκκληση προς τους φιλάθλους της εθνικής ομάδας, ώστε απόψε, με αφορμή τη προκριματική αναμέτρηση για το EURO 2020 στο Stade de France εναντίον της Γαλλίας, να επιδείξουν «πνεύμα αδελφοσύνης» στους Γάλλους.
Μέσα στην δύσκολα διαμορφωμένη πολιτική ατμόσφαιρα, μετά την τουρκική επίθεση στη Συρία και την σκληρή θέση της Γαλλίας, ο Γκιουνές διαβεβαίωσε ότι η ομάδα του «ενθαρρύνει τους στρατιώτες», αλλά επιθυμεί «αυτές οι συζητήσεις να μην κυριαρχήσουν του αγώνα».
Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές στον αγώνα με την Αλβανία προέβησαν σε μία χειρονομία στρατιωτικού χαιρετισμού, υπέρ της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξήγαγαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Βόρεια Συρία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική κόντρα στην Τσέλιε, την οποία «σκόρπισε» με 4-0 και είναι ένα βήμα πριν τα προημιτελικά του Conference League
Πέταξε ξανά στη στρατόσφαιρα ο Μόντο
Η Μονακό των πολλών προβλημάτων έκανε την έκπληξη
Χαμηλές πτήσεις για τον Manolo στο...σπίτι του Ντουπλάντις
Ο Παναθηναϊκός του Μπενίτεθ λύγισε την Μπέτις και πάει στην Ανδαλουσία με προβάδισμα πρόκρισης
Ο Μαροκινός στράικερ συμφώνησε σε όλα και θα συνεχίσει να φοράει τα ερυθρόλευκα
Το απίθανο βίντεο της ισπανικής ομάδας πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό
Δεν θα παίξει κόντρα στη Μιρασόλ
Τα κανάλια και οι ώρες των αγώνων
Ακόμα μία πλούσια σε θέαμα βραδιά
Η ΑΕΚ συνεχίζει το σερί των νικών της στο ΒCL, επικρατώντας αυτή τη φορά της Τόφας στη Sunel Arena με 96-88
Οι δύο φίλοι θα…αναμετρηθούν αύριο στην Ουψάλα της Σουηδίας
Ραντεβού στο πεζοδρόμιο!
Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού για την αυριανή αναμέτρηση με την ισπανική ομάδα
Το «τριφύλλι» είχε κατεβάσει το λάβαρο του Μποτιρόγκα ως διαμαρτυρία για τη διαιτησία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Λίγη ώρα αφού, οι Μονεγάσκοι ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας, ο Σπανούλης είπε αντίο στην ομάδα του Πριγκιπάτου
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου 2026 σε τρεις χώρες: ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό
Πήραν τη νίκη στην πρεμιέρα τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.