Αθλητισμος

Γιατί ο Ιβάν δεν τόλμησε το καλοκαίρι το παραπάνω βήμα

Όλα αυτά δείχνουν σε πρώτη ανάγνωση ένα φρένο

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2181838_1.jpg
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Η ανάγκη να δούμε τον νέο ΠΑΟΚ από την... ανάποδη. Το φρένο του Σαββίδη και οι επιπτώσεις του.

Καλό θα είναι να δούμε το 2-2 του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ και λιγάκι από την... ανάποδη. Να αντιμετωπίσουμε τους φετινούς μας πρωταθλητές όχι σαν το ΠΑΟΚάκι που ξέραμε, αλλά σαν ομάδα η οποία βασισμένη στα λεφτά του ιδιοκτήτη της έχει βάλει σκοπό να ξεφύγει και ν’ αρχίσει μεγάλη διεθνή καριέρα.

Από την άποψη αυτή, έπρεπε να είναι έτοιμη για μεγαλύτερα πράγματα. Να έχει καλύψει τα κενά της με παίκτες επιπέδου Champions League και να μην φαίνεται χαμογελαστή και ικανοποιημένη επειδή έπαιξε καλά για ένα τέταρτο - είκοσι λεπτά στο πρώτο της παιχνίδι. Ανεξάρτητα, δηλαδή, από το αν θα προκρινόταν ή όχι, θα περίμενε κανείς να έχει προετοιμάσει μεθοδικά το μεγάλο άλμα από τους αδύναμους στο γκρουπ των ισχυρών στα αρχικά στάδια των κληρώσεων, το οποίο πρέπει να γίνει φέτος. Γιατί αν παραμείνει για μια ακόμη χρονιά με τη νοοτροπία του... τον κοιτάξαμε στα μάτια, θα αργήσει να κάνει την υπέρβαση που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δεν ξέρω αν ο Σαββίδης υπολογίζει διαφορετικά, τα λεφτά του μετά τις εκλογές, σε σχέση με την περίοδο Τσίπρα - όπως λένε οι περισσότεροι. Μη ξεχνάμε πως το ημερήσιο «Έθνος» έκλεισε, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν έχει ακόμη κατοχυρωθεί σ’ αυτόν, το νέο γήπεδο της Τούμπας πάει ένα χρόνο πίσω σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να μείνει χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο έτσι όπως τα κατάφεραν οι άνθρωποί του στο αλισβερίσι με την προηγούμενη ΕΡΤ. Το πιθανότερο είναι να μεταδίδει πλέον τα εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος το δικό του OPEN χάνοντας τα 5-6 εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσε να πάρει από τη Nova, αλλά και μπαίνοντας μέσα 200 χιλιάρικα περίπου, όσο κοστίζει η παραγωγή του κάθε αγώνα.

Όλα αυτά δείχνουν σε πρώτη ανάγνωση ένα φρένο στις όποιες φιλοδοξίες που υπήρχαν πέρυσι τέτοιο καιρό και στις εξαγγελίες για «απεριόριστο μπάτζετ». Αποτυπώνεται, άλλωστε, και στις μεταγραφικές επιλογές. Στην πραγματικότητα, η ΠΑΕ ξόδεψε μόνο για νέο προπονητή. Καλό, λοιπόν, θα είναι να το συνειδητοποιεί ο κόσμος και να προσαρμόζεται σιγά σιγά, αντί να ονειροβατεί... Αρκεί να βάλει στο μικροσκόπιο τα προσόντα των παικτών που ήρθαν και θα το καταλάβει...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ