- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Σάλος στην Ισπανία - Έπαθλο δονητής σε γυναικείο σκουός
Κερί αποτρίχωσης το δεύτερο βραβείο και σετ για κάλους το τρίτο
Με δονητή, κερί αποτρίχωσης και σετ για κάλους τίμησαν στην Αστούριας τις γυναίκες πρωταθλήτριες του σκουός και τις εξόργισαν.
Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ισπανία για τον σεξισμό στον αθλητισμό μετά τα έπαθλα που δόθηκαν σε γυναίκες που συμμετείχαν σε πρωτάθλημα σκουός. Οι τρεις φιναλίστ του πρωταθλήματος στην Αστούριας τιμήθηκαν με τα εξής έπαθλα: η πρώτη έλαβε έναν δονητή, η δεύτερη κερί αποτρίχωσης και η τρίτη ένα σετ αφαίρεσης κάλων των ποδιών.
Οι παίκτριες διαμαρτυρήθηκαν στην τοπική ομοσπονδία σκουός για το περιστατικό που προκάλεσαν παραιτήσεις στον σύλλογο που είχε αναλάβει τη διοργάνωση.
Η νικήτρια του πρωταθλήματος Ελισαμπέτ Σαντό είπε στο BBC «κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν». Η Σαντό πήρε το κύπελλο και τον δονητή.
«Η έκπληξη ήταν μεγάλη. Σοκαριστήκαμε. Πιστεύουμε ότι αυτό που έγινε ήταν πολύ σεξιστικό», πρόσθεσε η Σαντό.
Οι αθλήτριες επέστρεψαν τα έπαθλά τους στην ομοσπονδία του σκουός. «Μάλλον ήθελαν να κάνουν κάτι διαφορετικό ή αστείο. Δεν ήταν», είπε η Σαντό. Εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή της που το περιστατικό έγινε η αφορμή για να ξεκινήσει στην Ισπανία μια συζήτηση για τον σεξισμό στον αθλητισμό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε ο Αργεντινός μύθος
Στο μικροσκόπιο δωροδοκίες, διαιτητές και στοιχήματα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Γιατί είχε τόση σημασία η νίκη των Πειραιωτών
Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς
Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς
Το απόλυτο οι Πειραιώτες, μία νίκη σε τρεις αγώνες οι Κρητικοί
Ποιες ομάδες δεσπόζουν στην κορυφή του πίνακα
Το «μυρμήγκι» τον έστειλε στην…κορυφή του Europa League
Στο 6-1 το ρεκόρ του τριφυλλιού στην Euroleague
Τι λένε οι γονείς των μαθητών για τα παιδιά τους που ξέσπασαν σε κλάματα
Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον ΟΦΗ στο Europa League
Η προειδοποίηση του πρώην CEO της λίγκας
2/2 στο Conference League για το «τριφύλλι»
Αρνήθηκε να καθίσει σε ιδιωτική σουίτα
Για τα όσα δήλωσε μετά τον αγώνα με τη Βαλένθια
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που έχουν προκαλέσει σεισμό στον ελληνικό αθλητισμό
Ο φίλος της βραζιλιάνικης ομάδας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του μετά την ήττα από τη Μπόκα Τζούνιορς με 3-1
Για τον τελικό του Eurocup το 2021 ανάμεσα σε Μονακό και Ούνιξ Καζάν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.