- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μπαρτσελόνα διοργανώνει αγώνες με προσφυγόπουλα από τη Λέσβο
Εκατοντάδες παιδιά είναι μέλη του προγράμματος Barca Soccer FutbolNet
Μπορεί οι αγώνες να μην διεξάγονται στο «Καμπ Νου», ωστόσο η Μπαρτσελόνα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά προσφύγων που ζουν σε προσωρινά καταλύματα στη Λέσβο να παίξουν και να αγαπήσουν ένα πανέμορφο παιχνίδι όπως είναι το ποδόσφαιρο.
Οι διοργανωτές αναφέρουν πως οι ποδοσφαιρικές προπονήσεις για τα παιδιά που φιλοξενούνται σε δύο καταυλισμούς προσφύγων στο ελληνικό νησί, προωθούν τον διάλογο, τον σεβασμό και την ανεκτικότητα μεταξύ των νέων συμμετεχόντων, συμβάλλοντας στην ελάφρυνση του άγχους και στην ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων.
«Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να τους επηρεάσουμε, να τους βοηθήσουμε να ονειρευτούν και να τους δείξουμε το μέλλον» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα και της Barca Foundation, Ζόρντι Καρντονέρ.
Η Λέσβος είναι μια από τις κύριες πύλες στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες που εγκατέλειπαν τις συγκρούσεις τω χωρών τους. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες πέρασαν από την Ελλάδα στην αιχμή της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015 και το 2016.
Εκατοντάδες παιδιά είναι μέλη του προγράμματος Barca Soccer FutbolNet από την υλοποίησή του τον Ιούλιο του 2017, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της ΜΚΟ Movement on thw Ground.
Παιδιά από δύο στρατόπεδα προσφύγων παρακολουθούν την ακαδημία ποδοσφαίρου στο νησί. Οι προπονήσεις διαρκούν δύο ώρες και πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα. Στο πρόγραμμα απασχολούνται ως προπονητές, πρόσφυγες στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο.
«Αυτά τα παιδιά είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι. Είναι εδώ χωρίς γονείς και δεν έχουν κανέναν να τους πει τι είναι σωστό και τι λάθος» υποστήριξε ο Αέσα Όσο, που είναι προπονητής από την Συρία και συνέχισε: «Ετσι μέσω του προγράμματος μαθαίνουν πολλές αξίες όπως ο σεβασμός και η ομαδική εργασία».
Το ένα τρίτο των συμμετεχόντων του προγράμματος είναι κορίτσια. Η Μπαλούτ Αλί από το Πακιστάν, που ζει σε στρατόπεδο της Λέσβου μαζί με τις τρεις αδελφές της, ονειρεύεται να γίνει προπονητής ποδοσφαίρου.
«Έλεγαν ότι το ποδόσφαιρο ήταν μόνο για αγόρια και όχι για κορίτσια. Τώρα όμως δεν υπάρχει καμία διαφορά. Είμαστε ίσοι» δήλωσε η 15χρονη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλαμβάνει ο Ζιντάν την Εθνική Γαλλίας
Οι συγκινητικές δηλώσεις της Σάκκαρη μετά τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Athens Open 2026
Μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση - Η ημέρα και η ώρα του τελικού
Το χρονόμετρο «έγραψε» 52.38
Ο Manolo μίλησε για το Diamond League του Λονδίνου και τον επόμενο στόχο του
Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε σε τελικό τουρνουά της ATP
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε την ευκαιρία να κάνει μια ερώτηση στον Λιονέλ Μέσι
Ανησυχία για τον Ντουμπλάντις που εγκατέλειψε
Σε τελικό ο Έλληνας τενίστας μετά από 17 μήνες
Στον αγώνα απέναντι στον Αλεξάντερ Σεβτσένκο
Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε κάτι παραπάνω από 24 ώρες πριν τον τελικό του Μουντιάλ, απαντώντας μεταξύ άλλων, και για το αν η ζωή του είναι... βιντεοπαιχνίδι
Δυο μεγάλες χώρες, δυο ενθουσιώδεις λαοί, μια λατινική γλώσσα, ένα παγκόσμιο κύπελλο
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας
Η Αγγλία και η Γαλλία έχουν συναντηθεί 32 φορές και τρεις από αυτές ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Ο τρίτος άνθρωπος μετά τους Ζαγκάλο και Μπεκενμπάουερ που σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής
Ήταν κοινό μυστικό ότι ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου θα αναλάμβανε τους “μπλε” μετά το Μουντιάλ του 2026
Ο Άνταμ Σίλβερ δεν αποκάλυψε την εκτίμηση του
Συστάσεις να φορούν μάσκες όσοι εργάζονται ή ταξιδεύουν
Προκρίθηκε στα ημιτελικά χωρίς να χάσει σετ από την Παρκς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.