Αθλητισμος

Απογοητευμένος ο Τσιτσιπάς στις πρώτες του δηλώσεις

Με το ζόρι μπορούσε να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς/©EPA/HAMISH BLAIR

Αποσβολωμένος από την εκπληκτική εμφάνιση του Ράφα Ναδάλ και στεναχωρημένος από τη δική του είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Είμαι ευχαριστημένος από την πορεία μου στο τουρνουά, αλλά παράλληλα απογοητευμένος από αυτό το ματς. Κατέκτησα μόλις έξι γκέιμς, δηλαδή ποτέ δεν ήμουν μέσα στο ματς» δήλωσε αρχικά. 

Ο 20χρονος τενίστας προσπάθησε να περιγράψει όσα ένιωθε την ώρα του αγώνα:

«Πνευματικά δεν ήμουν μέσα στο παιχνίδι. Ένιωθα κενός στο μυαλό μου και ο χρόνος αντίδρασής μου ήταν συνέχεια αργός. Ήμουν σε κάθε φάση ένα κλικ χειρότερος. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω».

Σίγουρα ο Τσιτσιπάς ήταν φορτισμένος από την ένταση του μεγάλου αγώνα, αλλά στα 20 του χρόνια έχει πολλά να μάθει ακόμη. Η εμπειρία του από αυτήν την ήττα θα του φανεί χρήσιμη στο μέλλον.

Πάντως, αναρωτήθηκε και για κάτι που δεν θα έπρεπε: «Προσπαθώ να καταλάβω πώς τον έχει νικήσει τόσες φορές ο Φέντερερ, διότι έχουμε ίδιο αγωνιστικό στιλ. Προσπαθώ να καταλάβω». Αυτή η ατάκα ίσως θεωρείται και… ιεροσυλία προς τον μεγάλο Ελβετό, ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να νικήσει τους πάντες.

Ο Στέφανος είχε μεγάλες προσδοκίες για τον εαυτό του, αλλά εξήρε την ανωτερότητα του αντιπάλου του. «Μετά τους δύο χαμένους τελικούς πέρυσι, πίστευα ότι θα τον νικήσω την επόμενη φορά. Ο Ναδάλ, όμως, παίζει διαφορετικά απ' όλους τους άλλους αθλητές. Δεν το έχω δει αυτό σε άλλο παίκτη, να σε κάνει να παίζεις άσχημα. Αναμφίβολα πρόκειται για ταλέντο» ανέφερε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.