Αθλητισμος

Σούπερ Λίγκα: πανωλεθρία για ΠΑΟΚ και ΠΑΟ

Βαριές ήττες στα πρώτα εκτός έδρας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47770-98623.jpg

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 2-0

«Όλοι σκέφτονται το παιχνίδι με την Σάλκε», δήλωσε ο ολλανδός προπονητής του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, φανερά εκνευρισμένος μετά τη λήξη του αγώνα στο γήπεδο του Αγρινίου, όπου η ομάδα του ηττήθηκε με σκορ 2-0 από τον Παναιτωλικό. Και συμπλήρωσε: « Όχι μόνον οι ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι όταν έρχεσαι εδώ να παίξεις έστω και 1% κάτω από το 100% τότε δεν μπορείς να κερδίσεις. Δεν ξέρω αν είναι θέμα νοοτροπίας αλλά θα πρέπει να μάθουμε να παίζουμε σε διεθνές επίπεδο, τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Αυτή την εβδομάδα έχουμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και πρέπει να βρούμε ποιοι είναι οι κατάλληλοι για να παίξουν στο επόμενο παιχνίδι».

Στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ απέδωσε τόσο τραγικά, που θα πρέπει να θεωρεί τυχερός για το χαμηλό σκορ. Ο Χουμπ Στέφενς έκανε πολλές αλλαγές ενόψει της αναμέτρησης με την Σάλκε την Τρίτη στην Τούμπα, όμως αυτό το γεγονός δεν δικαιολογεί την κάκιστη εμφάνιση της ομάδας, σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό ο οποίος απέδωσε εντυπωσιακό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν άσχημη από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Στέφενς είχαν μείνει ακόμη στο Veltins Arena και στο γήπεδο του Αγρινίου, έπαιζε μια μόνον ομάδα. Ο Παναιτωλικός, ο οποίος δίκαια έφτασε στο 2-0 με γκολ του Μπόγιοβιτς στο 27’ και του Μελισσά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Οι μάχες στο κέντρο ήταν όλες χαμένες, ενώ ήταν εμφανής η έλλειψη του Λάζαρ και του Κατσουράνη, αφού υπήρχαν κενά και στο κέντρο αλλα και στην άμυνα, όπου οι Λόπεθ και Βίτορ δεν μπορούν να συνδυαστούν. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, ενώ οι παίκτες του Παναιτωλικού, είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, με τον Στέφενς να βάζει στο παιχνίδι τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη και να γυρίζει το σύστημα σε 4-4-2. Μάταιος κόπος. Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος και θα μπορούσε να κάνει και το 3-0 όταν στο 87’ ο Καμαρά, σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ιωάννου από τον Κίτσιου, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η καλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ, ήταν το δοκάρι που είχε ο Αθανασιάδης στο 88’.

Καλή η διαιτησία του Βοσκάκη. Την κίτρινη κάρτα, είδαν οι: Τζούνιορ, Μπόγιοβιτς, Τζιόλης, Νέσιντ, Βίτορ, Κίτσιου, Αθανασιάδης.

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 3-0

Στο άλλο σημαντικό παιχνίδι της χθεσινής βραδιάς, βαριά ήττα με 3-0 υπέστη ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη από τον πολύ καλό Πανιώνιο για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Αραβίδης, πού πέτυχε ουσιαστικά δυο γκολ, (αν και το δεύτερο χρεώνεται τυπικά ως αυτογκόλ του Μαρινάκη), και ο Κολοβός πού έκανε το 2-0 στο 71' ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων. Οι δύο επιθετικοί δημιούργησαν ρήγματα στην πράσινη άμυνα που πελαγοδρομούσε. Ο Παναθηναϊκός είχε ανούσια υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και σε μία αντεπίθεση ο Αραβίδης με αριστερό σουτ ανάμεσα σε δυό αμυντικούς νίκησε τον Καπίνο στο 40' και πρόσθεσε άγχος στους Πράσινους. Πολύ καλό ματς από τους Ντούνη και Κούρντι, ενώ ο ΠΑΟ είχε δύο ευκαιρίες με τον Μπεργκ(μεγάλη απόκρουση ο Γιαννακόπουλος στο 62').

Καλή η διαιτησία του Στυλιάρα που απέβαλε με 2η κίτρινη στο 84' τον Μέντες πού ήταν κακός και μπλόκαρε από την άμυνα του Παναγιωτούδη. Κίτρινες: Λαγός, Ζέκα, Κολοβός.

Δ.Κ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ