- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
SwimRunHydra, η μεγαλύτερη πρόκληση στη Μεσόγειο
Ένας αγώνας δύναμης, αντοχής και... ομαδικότητας, έρχεται για 1η φορά στον Αργοσαρωνικό!
Το SwimRun -ή αλλιώς ötillö, όπως είναι το όνομά του στα Σουηδικά- είναι από εκείνες τις ιστορίες που ξεκινούν με τη φράση «ένα βράδυ που είχαμε πιει πολύ....». Το 2002 στη Σουηδία, ο Anders Malm, ο φίλος του Janne Lindberg και μερικοί ακόμα φίλοι τους τα έπιναν παρέα σε ένα μπαρ. Κουβέντα στην κουβέντα αποφάσισαν να βάλουν το στοίχημα «το τελευταίο ζευγάρι που θα τερματίσει θα πληρώσει το ξενοδοχείο, το δείπνο και τα ποτά». Το επόμενο πρωί, 2 ομάδες των 2 ατόμων ξεκίνησαν να διανύσουν μια μεγάλη απόσταση με νησιά ενδιάμεσα τρέχοντας και κολυμπώντας. Μόνος όρος ήταν να περάσουν και από τα 3 εστιατόρια των νησιών ενδιάμεσα με την δεύτερη ομάδα να πρέπει να φάει και να πιει ό,τι η πρώτη είχε παραγγείλει για αυτούς. Χρειάστηκαν περισσότερες από 24 ώρες για να τερματίσουν και αποφάσισαν να το προσπαθήσουν ξανά τον επόμενο χρόνο, δυστυχώς με το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτή είναι η αρχική 4αδα. Το 2006 προσπάθησαν να το κάνουν επίσημο αγώνα, όμως από τις 11 ομάδες που έλαβαν μέρος , μόνο οι 2 κατάφεραν να τερματίσουν μέσα στα χρονικά όρια. Τότε συνειδητοποίησαν ότι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουν είναι χωρίς να σταματήσουν καθόλου και το SwimRun γεννήθηκε. Ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες παγκοσμίως.
12 χρόνια μετά, η TRIMORE αποφασίζει να φανεί εξίσου τολμηρή με την αρχική 4αδα του SwimRun και φέρνει τον πιο challenging αγώνα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στο ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού, γνωστό για την πρωτόγονη ομορφιά του, ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας και το team του οραματίστηκαν το ιδανικό έδαφος για την μεσογειακή εκδοχή του αγώνα, το SwimRunHydra.
Ο επικεφαλής της TRIMORE, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας δήλωσε: «Θα είναι ένα ξεχωριστό πολυήμερο Premium Multisport Event, με δράσεις τόσο για παιδιά (αγώνες πόλο στο λιμάνι, ποδηλατική βραδυπορία σε δύο διαδρόμους στην προβλήτα, σκάκι) όσο και για μεγάλους (βραδινός περίπατος σε μονοπάτια του νησιού). Το SwimRun είναι ένα δύσκολο και σκληρό σπορ που ξεκίνησε από τις σκανδιναβικές χώρες και πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε χώρα της Μεσογείου. Φέτος επιλέξαμε να κάνουμε τον αγώνα σε ήπια σχετικά διαδρομή με την συμμετοχή 50 ζευγαριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι πρώτοι νικητές αναμένεται να τερματίσουν μετά από δύο ώρες, αλλά στον πρώτο αυτό αγώνα δεν θα βάλουμε χρονικό περιορισμό ολοκλήρωσης του αγώνα. Στόχος είναι να αγαπήσει το άθλημα πρώτα απ' όλους ο κόσμος».
Οι διοργανωτές παρουσίασαν το όραμά τους για τον αγώνα που είναι η καθιέρωσή του ως θεσμός στην Ύδρα, επιδιώκοντας φυσικά να αυξηθούν και οι αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, οι παιδικές δραστηριότητες, να μυηθούν περισσότεροι άνθρωποι στο νέο σπορ, να προσέλθουν ξένοι αθλητές και επισκέπτες και να προβληθεί περισσότερο η Ύδρα και οι ομορφιές της. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ύδρας και ο Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος.
«Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε αγώνες με χαρακτηριστικό την πρωτοτυπία. Η Ύδρα συνεχίζει μια παράδοση στη διοργάνωση τρεξίματος και κολύμβησης. Μεγάλος στόχος μας, βέβαια, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε έναν τομέα, όπου απασχολείται η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού στο νησί» δήλωσε ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Στο SwimRunHydra, δύο αθλητές σε ζευγάρι (άνδρες, γυναίκες ή ανάμεικτα ζευγάρια οποιαδήποτε ηλικίας) δένονται με ένα ελαστικό σχοινί 10 μέτρων και καλούνται να τρέξουν και να κολυμπήσουν μαζί. Θα κολυμπήσουν 3,8 χιλιόμετρα και θα τρέξουν 12,7 χιλιόμετρα εναλλάξ, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι συμμετέχοντες θα κουβαλούν μαζί τους όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για να καταφέρουν να τερματίσουν, όπως paddles (χεράκια), pull buoy (βαρελάκι) και παπούτσια που θα τα φορούν καθ' όλη τη διάρκεια του αγωνίσματος. Δεν επιτρέπεται βοήθεια από εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να τρέξει όλο τον αγώνα και να τερματίσει μαζί.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε ζευγάρι μοιράζεται την εμπειρία, τη διασκέδαση, την ομορφιά, τη δυσκολία και τον πόνο. Το δέσιμο είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά τεχνικό, σ' έναν αγώνα εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα που χρειάζεται αντοχές. Πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις;
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπες στο www.swimrunhydra.gr, fb: SwimRun Hydra, Insta: swimrunhydra
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν είναι λίγοι οι θαυμαστές του που σοκαρίστηκαν από την αλλαγή
Ξέσπασμα του Χαβιέρ Τέμπας: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να φύγει»
Πανηγυρισμοί από τους οπαδούς της «Ρόχα» μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ
Προ των πυλών η σπουδαία μεταγραφή για τον Έλληνα εξτρέμ
Η στάση των Αργεντίνων προκάλεσε αρνητικά σχόλια λόγω της έλλειψης σεβασμού προς την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια
Πώς διαμορφώνεται μετά το Μουντιάλ 2026
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Ξαναπάτησε χορτάρι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού
Το μήνυμα του μετά τον χαμένο τελικό
Η αναφορά του για το Μουντιάλ δεν άργησε να γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Αρχίζει πειθαρχική έρευνα
O «Κing Kev» ήταν δυο φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας
Οι παίκτες προσγειώθηκαν στη Μαδρίτη με το τρόπαιό τους
Αν περάσει το εμπόδιο της Ντινάμο Κιέβου
Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο μπροστά στο κοινό της, όμως όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες έγιναν μάρτυρες μιας εμπειρίας που ξεπέρασε το αποτέλεσμα.
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Πότε θα διεξαχθούν οι αγώνες
Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και αύρες νερού
Η νέα «προσθήκη» της FIFA
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.